afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Urban Solar (e)-Bike Shelter

Fietsen is Gezond. e-Bikes worden steeds populairder voor woon- en werkverkeer. Fietsen ontlast steden van verkeersstromen.

In juni 2017 was de rijwielstalling met zonnepanelen, waarmee ook elektrische fietsen kunnen worden opgeladen, het beste idee voor Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn daagde ondernemers in een wedstrijd uit om met ideeën te komen om de gebouwen van de gemeente energiezuiniger te maken.

De rijwielstalling, de materialen en de zonnepanelen worden volledig in Nederland geproduceerd. De rijwielstalling is duurzaam en modulair opgebouwd. De gebogen staanders zijn in roestvast staal uitgevoerd. De zonnepanelen zijn in doorzichtig glas gegoten. De materialen hebben een zeer lange levensduur (> 30 jaar) en zijn volledig recyclebaar. Elke module kan twee fietsen stallen en heeft een oplaadpunt voor e-bikes. Als voorbeeld, een rijwielstallingstalling van veertig fietsen levert meer dan 5.000 kWh per jaar aan elektrische energie op.

Het aansprekende ontwerp, de lichtdoorlatende zonnepanelen en de oplaadpunten voor e-bikes zal mensen op een positieve manier bewust maken van duurzame energie. Hiermee krijgt de fiets als goedkoop, gezond, milieuvriendelijk en ruimte-extensief vervoermiddel meer aandacht. Tevens wordt  zonne-energie ook onder de aandacht van het publiek gebracht. 

Het project omvat naast het uitrollen van de pilot in Apeldoorn het verder op de markt brengen van de rijwielstalling. Hiervoor is finaciering nodig. En stakeholders. Daarom roep ik overheden, universiteiten, scholen, bedrijven, banken, maatschappelijke en belangenorganisaties op om mee te doen met het project om samen de woon- en leefomgeving duurzamer te maken. Uiteraard krijgt Apeldoorn de primeur van deze rijwielstalling. Daarna rollen we deze stallingen over heel Nederland uit want de CO2 doelstelling is alleen haalbaar met de fiets of e-bike.

Promotie video op deze link https://youtu.be/kHvJMtPX0hs

 

afbeelding van Jan
Jan Ondernemer

Ik ben als elektrotechnisch opgeleid en heb vele jaren voor ingenieursbureau DHV (nu Royal Haskoning DHV) en Grontmij (nu SWECO) gewerkt als elektrotechnisch projectingenieur en projectmanager. Sinds 2013 werk ik met een aantal collega's voor Eliquo Water & Energie. Ik ben van nature een echte techneut en ook in mijn vrije tijd, samen met mijn studerende zoon Sander, nog graag bezig is met innovatieve projecten, bijvoorbeeld dit Urban Solar (e-)Bike Shelter project.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 390 projecten