afbeelding van Martine
Martine Ondernemer

Uitvalvoedselweeropweg

De Klik, Martine Groenewegen

Bijna 17 % van ons voedsel gaat verloren bij producenten en supermarkten, terwijl veel van die etenswaren nog prima te verwerken zijn in allerlei gerechten. Als je er voor kiest om dit in maaltijden en hapjes bij bijeenkomsten toe te passen verlaag je die foodprint met d aanzienlijk.

Om dit te kunnen regelen hebben we het concept uitvalvoedselweeropweg.nl ontwikkeld. Dit is de opvolger van tweedeleven etenswaren via het platform www.BiomassaDHZ.nl en biedt de aanvullende dienstverlening waar in de markt behoefe aan was. We regelen een cateraar die overweg kan met de bereiding van dit soort uitval voedsel, of adviseren de kok van een congreslocatie om dit slim in te passen in de bereiding, We zoeken één of meer supermarkten en tuinders in de buurt die producten leveren die dreigen in het afvalcicuit te belanden en we werken samen met een locale transporteur om transportafstanden en daarmee CO2 uitstoot  te minimaliseren.

We hebben dit al een aantal keer georganiseerd voor bijeenkomsten, congressen en zelfs voor een familiereumie met 25 tot 300 deelnemers. Door de voorbeeldfunctie en het opschalen van het aantal bijeenkomsten bereiken veel consumenten en kan een beweging ontstaan waarbij consumenten ook in restaurants gaan vragen naar maaltijden waarmee voedselverspilling wordt verminderd. 

 

afbeelding van Martine
Martine Ondernemer

Na mijn middelbare school wilde ik op zoek naar grondstoffen en werd aardwetenschapper. Wijzer en met vele jaren jaren werkervaring in project- en interimmanagement zet ik nu als start-up de grondstoffen van de toekomst op de kaart, ofwel de organische resten die velen nog afval noemen.

Update

Twee jaar geleden promoten we ons doe-het-zelf platform voor vraag en aanbod van uitval voedsel dat wel een tweedeleven kon gebruiken. Inmiddels hebben we gemerkt dat dit platform vooral interessant is voor de koplopers en dat andere restaurants en cateraars meer ontzorgd willen worden. Daarom hebben wij ons concept uitvalvoedselweeropweg belangrijker gemaakt dan ons oorspronkelijke platform. Opeens krijgen we andere klanten. We groeien door. Groei je mee als nieuwe compagnon of investeerder?

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 359 projecten