afbeelding van Martine
Martine Ondernemer

Tweedeleven etenswaren via BiomassaDHZ

Lokaal inkoopkanaal voor horeca met aanbod Tweedeleven Etenswaren zoals producten tegen houdbaardatum supermarkt en overschotten agrifood

We verminderen voedselverspilling in de keten door een ander soort organisaties met elkaar in contact te brengen dan nu gebruikelijk is. We zorgen dat  producten die in de retail haast niet meer verkoopbaar zijn, omdat ze nog maar beperkt houdbaar zijn, of overschotten van de lokale tuinbouw of producten 'met een vlekje' alsnog verwerkt worden in allerlei gerechten door koks van restaurants en cateraars. Door ook filmpjes te maken van deze nieuwe samenwerkingen vertellen we ook het verhaal aan hun klanten.

Dit doen we door vraag en aanbod van tweedeleven etenswaren zichtbaar en verhandelbaar te maken op het platform www.BiomassaDHZ.nl. DHZ=doe-het-zelf staat voor direct contact en zorgt voor de noodzakelijke traceerbaarheid van de ingrediënten en de besparing op kosten voor tussenhandel. Door informatie op kaart gaat het vooral om lokale contacten. Zo wordt ook transport geminimaliseerd en ontstaan nieuwe lokale sociale verbindingen. Als door regelgeving de producten niet meer in voedsel mogen worden verwerkt dan zijn er ook andere gebruikers van het platform die de resten mogelijk kunnen verwerken in allerlei bouwstenen voor biobased producten of eventueel nog kunnen omzetten in duurzame energie.

afbeelding van Martine
Martine Ondernemer

Na mijn middelbare school wilde ik op zoek naar grondstoffen en werd aardwetenschapper. Wijzer en met vele jaren jaren werkervaring in project- en interimmanagement zet ik nu als start-up de grondstoffen van de toekomst op de kaart, ofwel de organische resten die velen nog afval noemen.

Update

Het grondstoffenakkoord lijkt een aantal organisaties wakker te schudden. Tijd voor ons om te groeien met een paar nieuwe medewerkers (stagiairs zijn ook welkom). We zijn op zoek naar investeerders voor een bedrag van 300.000 euro.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten