afbeelding van Veerle
Veerle Ondernemer

Travel Better

Een contentplatform opzetten dat reizigers stimuleert om groener/duurzamer te reizen.

Als reisjournalist voor o.a. National Geographic Traveler heb ik in de afgelopen jaren veel gereisd en enkele van de mooiste plekken ter wereld mogen zien. Ik hou van reizen, maar heb ook gezien wat voor schade toerisme aan kan richten. Van een rangercursus in Zuid-Afrika tot een vrijwilligersproject om tijgers te beschermen in Sumatra: mijn werk bracht me in aanraking met projecten die me lieten zien dat reizen ook anders kan, en dat dat heel hard nodig is. 

Drie jaar geleden richtte in Travel Diaries op: een self publishing platform waar reizigers een persoonlijk reisdagboek kunnen ontwerpen, delen en bestellen als gedrukt exemplaar. Mijn doel is altijd geweest om hier een sociale onderneming van te maken en geld te doneren aan bijzondere projecten, alleen wist ik niet waar te beginnen. Nu weet ik dat wel: ik wil met Travel Diaries een bijdrage leveren aan natuurbehoud en duurzaam toerisme, en wel op twee manieren.

1) Door per verkocht reisdagboek een deel van de winst aan verschillende ecoprojecten te schenken. 

2) Door een contentplatform op te richten over duurzaam reizen, dat gelinkt is aan Travel Diaries. Ik merk dat veel mensen graag duurzamer en groener willen reizen, maar dat ze vaak niet weten hoe. Deze blog vol praktische informatie, bijzondere projecten, ecohotels, etc, moet mensen inspireren om beter te reizen, en ze laten zien hoe ontzettend leuk het is om bewust te reizen en een steentje bij te kunnen dragen. De twee platformen moeten elkaar uiteindelijk gaan versterken.

 

afbeelding van Veerle
Veerle Ondernemer

Ik ben freelance (reis)journalist en de oprichter van Travel Diaries. Een echte idealist en wereldverbeteraar, die gelooft dat er veel winst te behalen is als we allemaal een steentje bijdragen. Sinds 2014 reis ik als digital nomad voor National Geographic Traveler de hele wereld rond, wat geresulteerd heeft in honderden verhalen voor de website en het tijdschrift. Daarnaast schrijf ik ook voor andere media en werk ik natuurlijk hard aan mijn eigen onderneming Travel Diaries. De komende jaren wil ik me focussen op het omvormen van Travel Diaries naar een volledig duurzame en sociale onderneming, en het oprichten van een eigen contentplatform om mensen te inspireren groener te reizen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 391 projecten