afbeelding van TrashUre
TrashUre Ondernemer

TrashUre Hunt

TrashUre Hunters zijn piraten. Alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Het doel: een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen.

TrashUre Hunt is een internationale niet-gouvernementele organisatie voor vraagstukken met betrekking tot het behoud en herstel van het milieu, en vrijheid! Wij trachten ons doel te bereiken door het organiseren van evenementen/festivals/workshops waarbij synargie ontstaat tussen duurzaamheid en kunst, samenhorigheid, samenwerking, waar plezier/passie/ontspanning hand in hand gaan. Het verbeteren van zowel het individu als zijn leefomgeving. www.trashurehunt.org

Geen blikjes, stukken speelgoed, plastic, luiers, sigarettenpeuken en verdwaalde patatbakjes meer in de natuur. Wekelijks trekken steeds meer groepen mensen erop uit om van het afval dat zij tegenkomen ware schatten te creëren. Vanaf nu is de afvalbak een schatkist, oftewel een echte TrashUre Chest! De spelregels zijn simpel: TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Wij zijn trots, maken avonturen mee en genieten van onze natuur. Voordat de troep de prullenbak in gaat, worden er kunstwerken en schatten van gemaakt. Van plastic kastelen, exotische dieren van touw, autobanen van blik en verkleedpakken van visnet, achtergelaten speelgoed en nog veel meer… Met TrashUre Hunt wordt duidelijk bewezen dat opruimen en plezier samen kunnen gaan. De deelenemers leren spelenderwijs wat in de natuur thuis hoort, en dat het schoon moet zijn, dat spullen kunstwerken kunnen zijn en hergebruikt kunnen worden. Bovendien worden ze er bewust van dat het vervuilen van de natuur niet klopt. ‘”Want waarom zouden mensen plastic weggooien waar vissen dood van gaan?”, vragen de kersverse TrashUre Hunters zich af. Plastic soep is een term die je tegenwoordig dagelijks tegenkomt in de media. Al het zwerfafval moet weg. Daar is iedereen het over eens. Met het opruimen van al dat afval zijn we al een stapje op weg. Maar als kinderen snappen dat dit afval nooit in de natuur terecht had moeten komen, pakken we het probleem veel grondiger aan. De TrashUre Hunt methode zorgt hiervoor door met de kinderen en ouders het TrashUre Huntspel te spelen. Zij worden zich er spelenderwijs van bewust dat een toekomst zonder plastic soep noodzakelijk is. Tijdens het spel vragen de jonge Hunters zich af waarom mensen niet nadenken over het afval dat zij in de natuur achterlaten.

Wij zijn bescheiden, maar hebben grote ambities. We starten met Scheveningen, maar willen onze activiteiten ook uitbreiden naar andere steden in Europa en de rest van de wereld. Ideeën over hoe we daar komen zijn er genoeg, maar allereerst gaan we gewoon aan de slag! We hebben jou steun nodig! Doneer, sponsor of kom helpen?

Wij trachten ons doel te bereiken door het organiseren van evenementen/festivals/workshops waarbij synargie ontstaat tussen duurzaamheid en kunst, samenhorigheid, samenwerking, waar plezier/passie/ontspanning hand in hand gaan. Het verbeteren van zowel het individu als zijn habitat.

afbeelding van TrashUre
TrashUre Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 390 projecten