afbeelding van Sander
Sander Ondernemer

Tomatogotchi

Met de TomatoGotchi willen we op laagdrempelige wijze laten zien dat groen en techniek een leuke en leerzame combinatie is

Planten mooi en levend houden is geen eenvoudige taak. Planten zijn als mensen; alleen met de juiste voeding, water en aandacht is een gezonde groei gegarandeerd. Met de TomatoGotchi willen we op laagdrempelige wijze laten zien dat groen en techniek een leuke en leerzame combinatie is waarbij veel te leren is. De TomatoGotchi verbindt mensen, groen en techniek met elkaar. Met de TomatoGotchi leren kinderen om hun planten automatisch water en voeding te geven en hoe ze dit door middel van sensoren en de verbinding met internet zelf bij kunnen sturen. Ze kunnen de meetwaarden vergelijken met die van hun klasgenoten en de software aanpassen als dat nodig is. Het doel is kinderen de fascinatie en bewustwording mee te geven voor het groen om ons heen door de moderne (ICT)-technieken van vandaag hiervoor in te zetten. In onze ogen is het voor duurzaamheid van belang dat kinderen weer de verbinding krijgen met groen. Respect voor de natuur en oog krijgen voor de geschikte technieken die daar bij horen dragen hierin bij..

Happy Roots is een bedrijf van Tino Hoeksma en Sander Veenstra en is ontstaan in maart 2016 uit de behoefte om de krachten bundelen. Enerzijds Sander Veenstra, die een theetuin heeft en op een groene MBO school een project voor de kantine heeft om daar groenten voor te verbouwen, anderszijds Tino Hoeksma die een technische achtergrond heeft en als interesse heeft om groen weer de klas in te brengen. Gezamelijk hebben Sander Veenstra en Tino Hoeksma samen Happy Roots gestart, waar de Tomatogotchi het eerste product is geworden. Deze Tomatogotchi is een mooie manier om techniek en groen aan elkaar te verbinden.

We hebben de ambitie om Tomatogotchi d.m.v. een leskist het onderwijs in te brengen, zodat de kinderen enerzijds de fascinatie van techniek en het verzorgen van de plant kunnen combineren. We hebben behoefte aan: 1) Een uitgeverij die de Tomatogotchi in een lespakket kan verwerken en ons kan helpen de Tomatogotchi in het onderwijs te brengen 2) Ontwerper die de Tomatogotchi, visueel aantrekkelijk kan presenteren zodat het in een lespakket kan worden opgenomen. 3) Middelen en kennis om de mogelijkheid van apps gekoppeld aan de de Tomatogotchi te kunnen ontwikkelen.

Plan van aanpak is eerst om interesse te wekken in het onderwijs en met de juiste mensen in contact te komen. Om de de Tomatogotchi verder te ontwikkelen en geschikt te maken voor een lespakket is daar gelden voor nodig, verder kennis van app ontwikkeling, zodat er een app aan de de Tomatogotchi gekoppeld kan worden. De bedoeling is dat er een competitie element aan de de Tomatogotchi gekoppeld kan worden, zodat de leerlingen onderling kunnen wedijveren d.m.v. resultaten vergelijken punten kunnen behalen, in het zo goed mogelijk verzorgen van de plant. Dit spelelement gecombineerd met de kennis wat er voor nodig is om een plant goed te verzorgen, zorgt voor meer bewustzijn en waardering voor het groen en bewondering voor de toepassingen van de techniek. Online: Om het nog leerzamer te maken gaat onze TomatoGotchi binnenkort online! Hiermee willen we laten zien hoe goed (of misschien juist wel niet…) het met onze plant gaat. Door de meetwaarden op deze website te laten zien en de TomatoGotchi een Twitter-account te geven kan iedereen met onze plant meeleven. In de toekomst is het zelf mogelijk om zelf de plant water te geven via de website, mocht de plant te droog staan. Voordelen: Behalve dat het leerzaam en erg leuk is heeft de TomatoGotchi nog meer voordelen: 1) Meer inzicht krijgen in de factoren die het welzijn van een plant bepalen. 2) Door samen te werken en de planten en meetwaarden te vergelijken is het ook sociaal erg leerzaam.Voor kinderen van 8 tot… Eigenlijk doet de leeftijd er niet toe. Ook wij vinden de TomatoGotcji nog steeds erg leuk! 3) Kinderen leren programmeren en bij te sturen waar nodig. 4) Kinderen kunnen zelf apps leren maken om nog beter met de plant te kunnen communiceren.

afbeelding van Sander
Sander Ondernemer

Sander Veenstra is een ecopreneur en inspirator met een visie. Hij is een creatief denker pur sang en heeft ruime ervaring in de grafische wereld als vormgever en daarnaast is hij door zijn studie filosofie en verandermanegement de persoon om je meerdere richtingen mee te geven. Tino Hoeksma is de partner waarmee ik samen de Tomatogotchi heb bedacht en ontwikkeld, we hebben samen Happy Roots, waar de Tomatogotchi onder valt.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Guido
Heel erg leuk idee en zou een hele mooie aanvullende leskist kunnen gaan worden bij onze module Natuur op DE Bakfiets. Zie www.040doet.nl. Veel succes gewenst! Guido
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten