afbeelding van Marieke
Marieke Ondernemer

Thuisafgehaald

Thuisafgehaald is een online platform waarop je je kookkunsten kunt delen met mensen bij jou in de buurt

Thuisafgehaald is een online platform waarop je je kookkunsten kunt delen met mensen bij jou in de buurt. Of je nu culinaire hoogstandjes maakt, of macaroni met kaas... hier kun je je maaltijd delen met je buurtgenoten. Geen zin om te koken? Kijk wat je buren aanbieden en je hebt zo iets lekkers op je bord. Ga ook op culinaire ontdekkingstocht in je eigen buurt. Deel, proef en geniet!

Als we in de achtertuin zaten, roken we de heerlijke geuren uit de keuken van onze buurvrouw Genelva. Op een dag hebben we haar gevraagd of ze haar eten met ons wilde delen. Toen we een paar dagen later van haar pompoensoep zaten te smullen, realiseerden we ons dat het delen van eten een geweldige manier is om je buren te leren kennen. 

Eten doen we allemaal, elke avond. Het is een centraal onderdeel van ons dagelijks leven. We eten vrijwel altijd alleen, in ons eigen huis. Terwijl eten ook een sociale kant heeft. Eten verbindt, wordt vaak gezegd. Het delen van eten is daarom een mooie manier om contacten in de buurt op te doen. Met Thuisafgehaald Nu kun je daadwerkelijk bij je buren in de keuken komen en eten met elkaar delen.

Bovendien houden we vaak na het eten restjes over, die dan de prullenbak in verdwijnen. Per persoon wordt in Nederland op jaarbasis 50 kilo voedsel weggegooid. Behalve zonde voor onze portemonee, is deze verspilling een probleem vanuit het perspectief van voedselzekerheid wereldwijd.

Het gebruik van Thuisafgehaald is eigenlijk simpel. Wanneer je geregistreerd bent, krijg je automatisch een bericht per e-mail wanneer er binnen 1,5 km van jouw huis een maaltijd wordt aangeboden. De kok geeft dan aan hoeveel porties er beschikbaar zijn en wat de prijs is van een portie. Met één druk op de knop is het contact gelegd en kun je de maaltijd afhalen. Even gemakkelijk kun je zelf een maaltijd aanbieden.

afbeelding van Marieke
Marieke Ondernemer

Hi ik ben Marieke van Thuisafgehaald. Ik geloof in het delen van eten, de kracht van een sharing economy en in sociaal ondernemerschap. En daar vertel ik graag over!

Update

Wist je dat je bij Thuisafgehaald ook terecht kan voor hulp rond het avondeten? Als je bijvoorbeeld tijdelijk of langer ziek bent of iemand kent die langer thuis moet blijven wonen is het fijn om een maaltijd gebracht te krijgen. Via Thuisafgehaald kun je een kok voor extra hulp zoeken! Ga naar www.thuisafgehaald.nl en zie wie er in de buurt hulp biedt!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Marten
Ik vind het een mooi project. Ik ben benieuwd hoe jullie hier geld mee verdienen.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten