afbeelding van Thijs
Thijs Ondernemer

ThijsTea

Ik geloof dat voedselverspilling niet meer genegeerd kan worden. Daarom maak ik een ijsthee van biologische thee en 'verspild' fruit.

Wij proberen zo veel mogelijk fruit (en af en toe bepaalde groentes) te redden van verspilling. Door het te verwerken tot een frisdrank is het nog minimaal 12 maanden houdbaar buiten de koeling, In plaats van weggooien geven wij fruit een tweede leven.

Al een tijd maak ik jam van fruit dat weggegooid dreigt te worden. Na het bladeren in een kookboek zag ik een recept voor ijsthee. Lees hier hoe het verder ging: https://www.voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-blogs/thijstea-van-afgedankt-fruit-naar-een-verfrissend-drankje

Meer contacten en materiaal voor productie.

Wij willen graag in contact komen met grote partijen die op grootschalige wijze last hebben van derving en zo voedsel verspillen.

Daarnaast zullen wij op zoek gaan naar een investering om productie op te schroeven (de vaag is inmiddels groter dan wij aan kunnen). Ik heb zelfs mijn baan opgezegd om hier een nog groter succes van te maken.

 

afbeelding van Thijs
Thijs Ondernemer

In het kader van 'no waste' maken wij van fruit dat dreigt weggegooid te worden omdat het lelijk of oud is een ijsthee. Deze wordt gemaakt van een zwarte Turkse thee en heeft naast het zoete van het fruit dan ook een lekkere bittere theesmaak. Het suikergehalte is tevens gemiddeld 6 keer minder dan reguliere ijsthee.

Update

www.thijstea.nl

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Marcus
Interessant zo'n concept vraag me dan wel direct af of het bedrijf / bedrijfsvoering en eigennaar vegan is in het kader van afval minimaliseren te ambiëren lijkt me dat een goede reclame en basis fundament vanuit ecologisch standpunt bekeken.
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten