afbeelding van Marieke
Marieke Ondernemer

The Local Package

Authentiek op reis, lokaal geregeld

Ben jij op reis ook altijd op zoek naar de verlaten stranden en authentieke marktjes? The Local Package zorgt ervoor dat reizigers kunnen verblijven op bijzondere, off the beaten track bestemmingen. 

Het idee voor The Local Package ontstond toen Maaike en Marieke een reis maakte door Indonesië. Hier zagen zij met eigen ogen de impact die toeristen hebben op een land. Zowel positief als negatief. Eenmaal terug in Nederland besloten ze samen de uitdaging aan te gaan om bewust toerisme (nog meer) op de kaart te zetten in Nederland. The Local Package helpt reizigers om een authentiek en kleinschalig gastverblijf mét impact te bezoeken op reis.

Hierbij hebben wij 2 belangrijke peilers waarmee wij ons inzetten voor de wereld van morgen:

1. Toerisme is een kans

Juist voor kleine communities die erg afhankelijk zijn van bijvoorbeeld landbouw, is toerisme een mooie kans om een stabieler leven op te bouwen. Door kleinschalig en lokaal georganiseerd toerisme te bezoeken, krijgen de locals een eerlijke vergoeding en is de kans groot dat het geld op de goede plek terecht komt. De locals hebben immers veel baat bij de ontwikkeling van hun eigen community en de bescherming van de omgeving/natuur waarin zij leven.

Bij The Local Package werken we samen met lokale partners die zich dankzij het inkomen dat zij verdienen in het toerisme, inzetten voor hun eigen community. Bijvoorbeeld door het organiseren van onderwijs en/of het beschermen van de natuur. Op deze manier krijgen lokale ondernemers de kans om hun idealen voor hun eigen community te verwezenlijken.

2. Bewustwording onder reizigers

Op onze website publiceren we veel content over duurzaam en bewust reizen. Wij willen reizigers bewust maken van hun invloed op een land als reiziger en de keuzes die zij hierin kunnen maken. Voorbeelden van reeds gepubliceerde blogs hierover zijn:

https://www.thelocalpackage.nl/palmolie-producten/

https://www.thelocalpackage.nl/activiteiten-met-dieren-op-reis/

https://www.thelocalpackage.nl/duurzaam-toerisme-mensenrechten/

 

afbeelding van Marieke
Marieke Ondernemer

Wij zijn Maaike en Marieke, beide 31 jaar en we wonen in Utrecht. We delen een passie voor bewust en bijzonder reizen. Daarom besloten we in mei 2016 samen The Local Package op te richten.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 422 projecten