afbeelding van The Ketchup Project.
The Ketchup Project. Ondernemer

The Ketchup Project.

40% van de tomatenoogst in Kenia wordt weggegooid. Dat is zonde! Samen met de boeren maken wij er heerlijke ketchup van.

De Keniaanse afzetmarkt is erg grillig, en tomaten zijn na de oogst maar een paar dagen houdbaar. Boeren blijven vaak met grote overschotten goede tomaten zitten, waarbij er uiteindelijk niets anders op zit dan de tomaten weg te doen. Enorm zonde. Van de tomaten én voor de boer.

Onze oplossing is simpel en effectief: we drogen de tomaten! Zo zijn de tomaten ineens veel langer houdbaar. Van die gedroogde tomaten maken we vervolgens heerlijke ketchup.

En niet zomaar een ketchup, maar ketchup met de volle smaak van zongedroogde tomaten. Zonder kunstmatige conserveringsmiddelen, minder suiker, een ambachtelijke structuur én een goed gevoel. Je proeft vooral dát waar ketchup volgens ons naar hoort te smaken: tomaat.

De boer hoeft zijn tomaten niet weg te doen, maar kan ze in gedroogde vorm verkopen. Minder verspilling en meer inkomsten dus! Daar profiteren de families en de gemeenschap om de boer heen ook van.

Zo wordt ketchup veel meer dan een sausje bij een snack. Mooi toch? 

 

afbeelding van The Ketchup Project.
The Ketchup Project. Ondernemer

Wij zijn Thomas Sykora, Anne Janssens, Birte Ketting en Sjoerd Dijkstra. Gedreven ondernemers die met veel plezier werken aan The Ketchup Project en andere initiatieven die bijdragen aan een betere wereld.

Update

Ook benieuwd hoe dat smaakt? Kijk op onze website voor de verkooppunten!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten