afbeelding van Madelaine
Madelaine Ondernemer

The Future of the Sea

Na The Future of Meat(.com) willen wij The Future of the Sea maken! Hoe? Een speculatieve flagshipstore uit 2050 met onverwachte producten..

Wij willen ervoor zorgen dat mensen gaan nadenken over maatschappelijke problemen in de toekomst, zodat ze actief worden in het nu. Door in de installaties niet te focussen de problemen van nu, maar collectief te kijken naar oplossingen in de toekomst kunnen wij op een positieve manier problemen bespreekbaar maken. Vorig jaar hebben wij The Future of Meat(.com) bedacht, gebouwd en op tot nu toe 8 plekken vertoond (waaronder San Diego) en nu willen wij bij ons vervolgproject de focus op de zee leggen. Omdat wij vinden dat er nog veel onwetendheid en weinig toekomstgedachtes over zijn. Voor The Future of the Sea willen wij een speculatieve flagshipstore ontwikkelen met producten uit 2050. Deze producten spelen met vragen als: eten wij in de toekomst nog wel (echte) vis? Hoe transporteren wij ons van en naar floating cities? Wat voor een waarde zal plastic hebben?

The Future of the Sea is een concept voor een installatie waarbij het visualiseren van de toekomst van de zee, plastics en overbevissing centraal staat. Onze visie is dat wanneer je mensen de mogelijkheid geeft om zich in te leven in de toekomst, ze zich bewust worden van het feit dat de toekomst nog vormbaar is. We zijn begonnen met een wetenschappelijk onderzoek naar wat er tot nu toe bekend is over huidige en toekomstige omstandigheden omtrent de zee en vervolgens zijn we producten gaan ontwerpen die in de toekomst wel eens alledaagse objecten zouden kunnen zijn. De producten worden omgezet in prototypes en er worden commercials bij gemaakt. De installatie wordt interactief, zodat mensen de speculatieve producten kunnen gebruiken en ze hun ervaringen kunnen delen. Je zou het kunnen zien als een speculatieve flagshipstore, waar het is alsof je in de toekomst bent gereisd. Dit concept is voortgevloeid uit onze vorige installatie, The Future of Meat, die sinds zomer vorig jaar al op zes locaties heeft gestaan, waaronder in San Diego.

Mankracht komen we zeker niet tekort: door onze vorige projecten hebben we onze drive op veel mensen kunnen projecteren om hun net zo enthousiast te maken als wij! Enthousiasme en drive hebben we ook genoeg, het enige wat ons in de weg staat, zijn de financiele middelen om het materiaal, de PR, het opnemen van de commercials en het aankleden van de flagshipstore te realizeren. Zodra we het project op de benen kunnen zetten, zijn wij van plan om de installatie op zoveel mogelijk locaties te vertonen en daarmee een hoop mensen te bereiken.

Tot nu toe zijn we sinds begin dit jaar een wetenschappelijk onderzoek gestart naar de problemen van de zee, waaronder de overbevissing en het overschot aan plastic. Daarnaast hebben we contact met een aantal vissers die ons een hoop hebben verteld over hun huidige situatie. Vervolgens zijn we de producten gaan ontwerpen die we in de flagshipstore willen neerzetten: producten die een verhaal vertellen over mogelijke toekomstscenario's en die mensen ook daadwerkelijk kunnen oppakken, bekijken, en gebuiken. Zodat ze er echt een gevoel voor krijgen. Nu is de stap om de financiele middelen te zoeken zodat we de plannen kunnen uitwerken en de installatie kunnen bouwen. Als dat is gelukt, gaan we flink aan de slag met het maken van de speculatieve producten. Deze prototypes zullen zo worden gebouwd dat het lijkt alsof je ze echt kunt kopen en zó zou kunnen gebruiken. Wanneer de producten af zijn, kunnen we de speculatieve commercials gaan draaien. De commercials dragen bij aan de beleving van de producten en de voorstelling van hoe het zou zijn als die producten daadwerkelijk in de toekomst zouden bestaan. Wanneer dat af is, gaan we mega veel PR doen, locaties scouten, een openingsevent organiseren en gaan we hopelijk helemaal viral, zodat zoveel mogelijk mensen gaan nadenken over de toekomst van de zee!

afbeelding van Madelaine
Madelaine Ondernemer

Ik ben een conceptuele, social designer, die haar drive uit sociale duurzaamheid haalt en die bereid is ergens helemaal in te duiken en niet meer los te laten totdat het een succes is. Ik ben groot voorstander om bij projecten het eindproduct niet aan het begin vast te leggen, maar om eerst de juiste vragen te stellen en om uiteindelijk iets te ontwerpen dat het beste die vragen beantwoordt. Als Social Designer focus ik op het aanpakken van maatschappelijke problemen, door mensen erover na te laten denken en door het creeeren van slimme oplossingen. Om stapje bij beetje een betere wereld op te bouwen. Focusgebieden zijn o.a.: duurzame voeding, sociale cohesie, energie efficientie, wellbeing en gezondheid, en nog veel meer!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (2)

Meepraten? Login

afbeelding van Anna C.
Misschien een heel goed idee om samen te werken met Dos Winkel van de Sea First Foundation? De missie die zij uitdragen en de lezingen die Dos Winkel geeft sluiten naadloos aan op dit project!
afbeelding van Anna C.
Misschien een heel goed idee om samen te werken met Dos Winkel van de Sea First Foundation? De missie die zij uitdragen en de lezingen die Dos Winkel geeft sluiten naadloos aan op dit project!
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten