afbeelding van Semyon
Semyon Ondernemer

The Boily, boiling without spoiling

The Boily is een siliconen hulpmiddel om in elke pan eieren te koken met vrijwel geen water en veel minder energie, onmisbaar in elke keuken

Mijn missie is mensen bewust maken van hun energie- en waterverbruik bij een alledaagse handeling als het koken van eieren. Met de Boily kan iedereen zijn steentje bijdragen in het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en kostbaar drinkwater.

Het idee voor de Boily is ontstaan als een pan om eieren in te koken met minder water en daardoor minder energie. Een collega van mij heeft meegedaan aan Het beste idee van Nederland, waarna we samen verder zijn gegaan in de ontwikkeling van het idee. Na veelvuldig testen en het laten maken van een prototype bleken de kosten te hoog om een aantrekkelijk consumentenproduct te laten maken. Het idee heeft daarna een paar maanden 'op de plank' gelegen. Na veel extra denkwerk en prototyping (aan de keukentafel ;-)) was de Boily geboren! Een siliconen keukenhulpmiddel om per keer maximaal 6 eieren te koken in een bestaande pan met maximaal 100ml water en minstens 50% minder gas/elektriciteit. Het is een geniaal hulpmiddel, want er hoeft nog geen 10% van een normale hoeveelheid water te worden gekookt. Dit gebeurt in minder tijd dan een hele pan koken, waardoor er aanzienlijk wordt bespaard op het energieverbruik (gas of elektriciteit). Het naderhand afkoelen van de eieren gaat gemakkelijker, omdat er minder kokend water in de pan zit om af te koelen. Via een handelshuis in Den Helder zijn er prototypes in 3 kleuren laten maken in China om deze onder collega's en vrienden te laten testen. Iedereen is onwijs enthousiast en de Boily wordt op dit moment door een aantal gelukkigen gebruikt.

Om een eerste voorraad te verkrijgen is een startkapitaal nodig van minimaal €5000,-. De fabriek die de prototypes hebben gemaakt, hebben een minimale bestelhoeveelheid van 2500 stuks. Met verschepen, belasting, etc.. is bovenstaand bedrag nodig. Met deze voorraad kan ik langs retailers gaan, een webshop openen en eventueel op de huishoudbeurs gaan staan. Het team achter de Boily is eenkoppig en behoeft daarom op bepaalde vlakken professionele ondersteuning. Marketing is iets waar te weinig kennis over bestaat, maar is wel essentieel in het hele proces... Het team zou daarom versterkt moeten worden met iemand die marketing-competenties bezit en mee wil werken aan het groot maken van dit product. De Boily is in al zijn eenvoud een krachtig product met een groot potentieel, maar de massa moet hier wel kennis mee kunnen maken. De publiciteit van ASN Bank Wereldprijs zou het duwtje kunnen zijn dat de Boily op dit moment nodig heeft.

De Boily aanbieden aan retailers door langs te gaan en het product te demonstreren. Mogelijke retailers zouden kunnen zijn: - Blokker - Action - Bijenkorf - Bol.com (shop-in-shop) - Wereldwinkel - Kookwinkels Daarnaast moet er een webshop worden geopend met daarin de mogelijkheid de Boily aan te schaffen (in 1 of meerdere kleuren). De domeinnaam is reeds aangeschaft (www.theboily.com). Er is een eenmanszaak opgericht - tot op heden geen activiteiten anders dan de ontwikkeling van het product zelf. Er is geen concreet businessplan, alleen ideeën over afzetgebied in Nederland en doorgroeimogelijkheden in Europa. Een van de grote risico's is het ontbreken van een patent op het idee. Er is een octrooi-onderzoek uitgevoerd door het NL Octrooicentrum en daarbij is geen vergelijkbaar product gevonden. Het product is echter zo eenvoudig, dat het kopiëren ervan erg gemakkelijk zal zijn. De kunst is daarom om zo snel mogelijk een zo groot mogelijke markt te benaderen. Er zijn ook kansen. Zo is er de mogelijkheid om de afmetingen aan te passen aan bijvoorbeeld campingpannen (op de camping is besparing van gas erg welkom) en een pan + deksel te maken in hetzelfde design als de Boily. Hiermee kan er een grotere markt worden aangeboord.

afbeelding van Semyon
Semyon Ondernemer

Mijn naam is Semyon Grotewal en ik ben een docent wiskunde op de mavo in Den Helder. Ik ben getrouwd, heb twee dochtertjes - en mijn derde kindje is op komst - en er lopen kippen in de tuin. Naast sporten en werken vul ik de afgelopen jaren een deel van mijn vrije tijd met het uitwerken van ideeën tot producten. In 2009 heb ik deelgenomen aan Het beste idee van Nederland. Helaas heb ik niet gewonnen, maar het was wel een leerzame ervaring. Ik krijg enorm veel energie van het nadenken over 'problemen' die opgelost moeten morden. Dit proces doorloop ik samen met een vriend van mij, waarmee ik ook een idee aan het uitwerken ben.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 595 projecten