afbeelding van jochem
jochem Ondernemer

ThanksRoulette

Wereldwijde loterij voor het kleinere maar daardoor niet minder goede doel, aangebracht door een medespeler. Mooie en bescheiden hoofdprijs.

De bedoeling is een stabiele steun in de fondsen en aan het goede werk van maatschappelijk relevante organisaties, waar dan ook op aarde en hoe klein dan ook. De ThanksRoulette laat de speler een eigen thema en bedrag kiezen en 2 klikken later heeft hij een welgemeend "Thanks" te pakken van bijvoorbeeld een Tibetaans ezel opvangrusthuis. De speler kan zelf ook een eigen doel opgeven. Haar lokale speeltuinvereniging bijvoorbeels. Dat kost wat en dat is een deel van het verdien model. Ondanks het woord Roulette is een gokvergunning niet nodig want vooralsnog de enige prijs te winnen is een welgemeend Thanks van de ontvanger. Daarnaast is er eens per jaar (?) de bescheiden hoofdprijs. De winnaar daarvan mag al het geld dat over is in 1 keer verspelen en dat zelf naar de echte winnaar gaan brengen, waar dan ook ter wereld. Leuke TV. Ik geloof in civiele charitas, vrijgevigheid, de menselijke maat en de macht van grote getallen. Goede doelen loterijen zijn een prima herverdeling mechanisme maar de huidige 'markt' is die van de luidruchtig door BN ambassadeurs aangeprezen gevestigde organisaties. Met als gevolg een riante overhead, iets dat bij de ThanksRoulette de 10% niet gaat overstijgen.

Indertijd heb ik een paar jaar voor Artsen zonder Grenzen en het ICRC in het veld gewerkt en de Oost-Europa desk bij het NL Rode Kruis bemand. Later NL les gegeven aan buitenlandse gelukszoekers. Onder de indruk geraakt van de veerkracht & empathie van de mens in lastige omstandigheden en vaak gewenst dat ik 100 piek kon geven en dat soms gedaan. Met de ThanksRoulette kan ik dat vaker doen en iedereen met mij. De exploitant gaat er niet rijk van worden maar het is wel internationaal uitrolbaar.

Een mobile Web app met een backoffice voor contentbeheer & operations. Dat kost ca 30,000 bij een Nijmeegs programmeurs collectief waarmee ik de ThanksRoulette uitgebreid besproken heb. De rest gaat op aan slimme promotie want er is beslist een kritische massa nodig om dit te laten draaien.

-Dit indienen. -Duimen -Als het slaagt de volgende ochtend de Nijmeegse developers bellen, die zijn gebrieft en kunnen zo aan de slag. Doorlooptijd is 2 maanden, inclusief testen. -In de tussentijd een ronde off- & online media, kijken wat men er van vindt. -Via FB & Twit suggesties vragen voor welk doel een plaats op t wiel van de ThanksRoulette verdient. Zelf heb ik er al een 50 tal. -Op een moment belt Boudewijn Poelman of zo iemand die ik dan uit moet leggen dat de ThanksRoulette dat gat vult dat anderen laten vallen.

afbeelding van jochem
jochem Ondernemer

Bijklussend huisvader die 's zomers de kleinste drijvende camping ter wereld uitbaat.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten