afbeelding van Fiona
Fiona Ondernemer

Thamani Fashion

Heeft u zich wel eens afgevraagd waar uw kleding vandaan komt?

“Fashion is more than just wearing clothes, it is about giving the world something back”

Heeft u zich wel eens afgevraagd waar uw kleding vandaan komt? Vaak wordt kleding gemaakt in ontwikkelingslanden, iets wat erg goed is. Helaas worden veel kledingarbeiders uitgebuit en moeten ze voor een nihil salaris een werkweek van soms wel 90 uur draaien. Dit heeft vaak effect op de kwaliteit van onze kleding en veel belangrijker, op de kwaliteit van leven van de werknemers. Thamani Fashion wil het plezier terugbrengen bij de kleermakers en ze weer de erkenning geven die ze verdienen. Dit doen we door middel van een eigen kledinglijn waarbij we hippe kleding laten maken in Tanzania. Daarnaast fungeert Thamani Fashion in samenwerking met de Fair Trade Factory als een platform waardoor getalenteerde kleermakers toegang krijgen tot de Nederlandse markt. Iets wat tot voor kort voor hen onmogelijk leek.

Om inzicht te bieden in het leven van de makers in Tanzania en het maakproces van de producten, kan iedereen ons volgen door zich gratis te abonneren op onze nieuwsbrief en Facebookpagina: www.facebook.com/thamanifashion.

De wereldwijde roep om transparantie, grote bedrijven die het niet nauw nemen met de levens- en werkomstandigheden van hun  werknemers in ontwikkelingslanden en aan de andere kant de enorme overvloed aan talenten van lokale kleermakers die dolgraag hun kwaliteiten met de wereld willen delen verleidde mij om een nieuw concept te ontwikkelen. Namelijk een platform waarbij consumenten gekoppeld worden aan kleine en middelgrote ondernemers. Zo ontstaat een win-winsituatie: De consument heeft een mooi en eerlijk kledingstuk en de kleine ondernemer een goed salaris zodat hij zijn gezin, familie, stad en land verder kan helpen.

Wonende in Tanzania begeleid ik de kleermakers bij het maakproces van de kleding. Met Thamani Fashion zijn wij te vinden op verschillende markten door het land. De kleding bekijken kan ook door een afspraak te maken bij ons in Zutphen. Neem hiervoor contact op via f.vloet@thamanifashion.nl

Zelf eerlijke kleding maken in Tanzania? Dat kan! In samenwerking met de Fair Trade Factory geven wij andere ondernemers de kans om ook duurzaam te produceren. 

 

afbeelding van Fiona
Fiona Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten