afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

Tête de la course

Dé energierepen met eetbare verpakking vanuit de zee. Goed voor mens en milieu.

Gezonde/ biologische energierepen met eetbare verpakking gemaakt van zeewier. Dit is het idee van twee jonge sportieve broers, die zich in hun sport wielrennen, storen aan de hoeveelheid plastic verpakkingen die zij weggegooid zien worden.

Het plastic probleem in cijfers

Het genereert de laatste jaren steeds meer bekendheid, het probleem rondom de plastic soep in de oceaan. Verschillende super toffe initiatieven verschijnen de laatste jaren om het drijvende plastic in de oceaan aan te pakken.

Maar ondanks hen super goede inzet is het dweilen met de kraan open. Volgens de meest gunstige berekeningen wordt er jaarlijks zo'n 4.800.000.000 kilo plastic in de natuur weggegooid en in het meest slechte scenario zelfs 12.600.000.000 kilo!

De energiereep

Gezondheid vinden wij belangrijk, niet alleen voor onszelf maar ook voor de medemens. Dat de energiereep dus gezond moet zijn is prioriteit nummer één.

Daarom kiezen wij ervoor om enkel gebruik te maken van de beste producten. In dit geval betekend dit, dat grotendeels van ingrediënten een biologische afkomst heeft. Verder voegen wij ook geen suiker aan de energierepen toe.

De verpakking

Om de kern van het probleem aan te pakken, de plastic verpakkingen, introduceren wij voor onze energiereep een nieuwe verpakking.

Een verpakking gemaakt van zeewier. 

Deze verpakkingen hebben dezelfde eigenschappen als de verpakkingen van plastic alleen deze zijn niet schadelijk voor het milieu. Sterker nog, zeewier kent enkel maar voordelen.

  • Het filtert het zeewater door voedingsstoffen op te nemen
  • Het fungeert als kraamkamer voor het leven in zee
  • Het neemt C02 op
  • Het ademt zuurstof uit
  • Beschermt kustzones tegen erosie
  • Is gezond (bevat vitamines en mineralen)

Voor wie is onze energiereep?

In eerste instantie hebben wij voor ogen gehad om de reep speciaal te ontwikkelen voor de sporters.

Echter is de reep zó lekker geworden, dat wij hem niemand willen ontnemen.

Dus of je nu (top)sporter bent en even een flinke dosis energie nodig hebt, of gewoon zin hebt in een lekker tussendoortje.

De tête de la course energiereep staat voor je klaar. 

Want we gaan samen op kop in de strijd tegen plastic!

afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

‘Winnaars hebben een plan, verliezers hebben excuses’. Het zoeken van uitdagingen in het verduurzamen van de wereld drijft mij als ondernemer. Kenmerkend voor mij is, dat wanneer 100 mensen zeggen dat iets niet kan, ik nog harder mijn best zal doen om te laten zien dat het wel kan. Deze instelling heb ik ook in mijn sport wielrennen. Hierbij vraag ik tijdens trainingen het uiterste van mijzelf om de beste prestatie te kunnen behalen, opgeven is hierbij geen optie.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 291 projecten