afbeelding van Bob
Bob Ondernemer

Technieksucces

Met Technieksucces bieden wij techniek onderwijs aan, aan het basisonderwijs. Gesponsord door het bedrijfsleven.

Onze visie is goed techniek onderwijs voor het basisonderwijs. Momenteel wordt er weinig tot geen techniek onderwijs op de basisscholen gegeven, terwijl dit in 2020 verplicht wordt. Wanneer Technieksucces de lessen gaat geven wordt dit gedaan in combinatie met het lokale bedrijfsleven. Deze sponsoren een les op verschillende manieren, dit loopt uit een van een financiële bijdrage tot het geven van gastlessen en bedrijfsbezoeken. Hierdoor blijven de kosten voor de basisscholen laag en het onderwijs van hoog niveau.

Bij het lesgeven van verschillende vakken zijn wij tot een conclusie gekomen namelijk, techniek is ondervertegenwoordigd in het basisonderwijs. Door Technieksucces kunnen basisscholen voldoen aan de verplichtingen tegenover de overheid en leuke/leerzame techniek lessen aanbieden aan de leerlingen. De lokale betrokken bedrijven genieten naamsbekendheid.

1. Pilot scholen 2. Geld voor materialen en uurloon 3. Hulp bij het opstarten van een bedrijf

Binnenkort starten de pilotlessen op een lokale school. Wanneer blijkt dat de lessen een succes zijn worden volgende stappen ondernomen. De pilotschool reflecteert op de lessen met eventuele verbeterpunten. Wanneer de lessen voldoende herzien zijn, gaan deze vanaf januari op andere scholen aangeboden worden.

afbeelding van Bob
Bob Ondernemer

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Peter
Wat een goed idee! Tip: Mogelijke subsidie kunnen de scholen via de wetenschapsknooppunten krijgen en daarmee jou inhuren. In de regio Amersfoort ben ik met vergelijkbaar initiatief bezig. We willen kinderen (en volwassenen) nieuwsgierig maken/houden en via onderzoekend en ontwerpend leren hun talenten ontdekken. Ik doe dit ook via techniek. Muziek, kunst ect lenen zich hier ook voor. Succes ermee!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten