afbeelding van Robin
Robin Ondernemer

Tailored-by

Tailored-by laat de mensen achter jouw kledingstuk zien en zorgt er voor dat jij je waardering kan uiten door 1 euro extra als fooi te geven

Tailored-by is een onafhankelijke organisatie met als doel om een Transparante en verantwoordelijke kledingindustrie te creëeren. We produceren of verkopen zelf geen kleding, maar verzamelen en delen betrouwbare informatie. Wij vinden dat elke partij in de kledingindustrie een verantwoordelijkheid heeft en wij helpen partijen deze verantwoordelijkheid te pakken. Je kan het vergelijken met een fooi in een restaurant, maar dan in de kledingindustrie.

Kleding geeft jou een identiteit

Kleding beschermt tegen weer en wind

En uiteindelijk laat kleding jou stralen

Maar hoe zit dat met de identiteit, bescherming en het laten stralen van de mensen die jouw kledingstuk hebben gemaakt?

Er zit een verhaal achter elk kledingstuk. Tailored-by biedt jou de mogelijkheid om de persoon te leren kennen die ervoor zorgt dat jij rond kan lopen in je perfecte outfit!

Hoe werkt het?

Er zijn 2 verschillende mogelijkheden

- In de winkel merk je dat er bij sommige merken een extra label aan hangt. Deze merken werken samen met Tailored-by om de maker van jouw kledingstuk ook een identiteit te geven. Door het label met je mobiel te scannen of door de code in te voeren op de Tailored-by website, kom je op het persoonlijke profiel van een van de kleermakers uit de fabriek. Hier zie je een foto, klein verhaal en een paar eigenschappen van de kleermaker.

- In een webwinkel is bij de aangesloten merken een extra knop toegevoegd. Door op de Tailored-by knop te drukken heb je ook  weer de mogelijkheid om het profiel van een van de kleermakers te bezoeken.

Ben jij blij met je kledingstuk en wil je je waardering uiten? Vraag de kassière simpelweg om de barcode op de achterkant van het label te scannen of druk op de contribute knop in we webwinkel. Dit zorgt ervoor dat er 1 euro bij de prijs komt. De Tailored-by foundation zal er op een transparante manier voor zorgen dat jouw bijdrage terecht komt bij de makers van jouw kledingstuk.

Alleen samen kunnen we zorgen voor een transparante, verantwoorde kledingindustrie, waarin elke partij kan stralen.

afbeelding van Robin
Robin Ondernemer

Mijn naam is Robin Boogaards en ik ben 26 jaar oud. Ik heb technische bedrijfskunde gestudeerd en ik ben altijd op zoek naar creatieve manieren om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Ik heb dit opgezet, maar doe dit natuurlijk niet alleen en heb een heel team aan mensen om mij heen die helpen om van Tailored-by een succes te maken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 289 projecten