afbeelding van Els
Els Ondernemer

Sweet Heroes. Samen de wereld mooier kleuren.

1 Sweet Heroes ® = 1 dagloon voor Nepal. Natuurlijk fairtrade en ecologisch verantwoord.

De maker van Sweet Heroes®, stichting My World, wil impact veroorzaken. Door het ontwikkelen en produceren van verantwoorde producten van topkwaliteit. Gemaakt in Nepal. Ontworpen in de taal van het Westen. Sweet Heroes® zijn de eerste producten die de stichting op de markt brengt.

Sweet Heroes® zijn ontelbare helden in één. De blanco popjes van zo'n 32 cm groot staan te popelen om je te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of aan het lachen te maken. Maar eerst moet jij hén helpen. Ze zien namelijk niets. En hoe kunnen ze nou spannende verhalen vertellen of grapjes maken zonder mond? Steeds weer een nieuwe held Met de bijgeleverde, 5 ecologische stiften breng je Sweet Heroes® tot leven en worden ze alles wat je wilt. Want wil je iets nieuws? Doe ze dan in de was en ze zijn zo weer wit. Steeds opnieuw. En over recyclen gesproken: de verpakking van Sweet Heroes® is tegelijk haar of zijn bedje. Het beddengoed krijg je er bij, want daarin liggen de stiften. Stichting My World is de Nederlandse organisatie achter Sweet Heroes®. En My World brengt graag werelden samen. De wereld van grote én kleine helden. Want grote helden in Nepal maken Sweet Heroes® voor kleine helden, hier, in het Westen. Sweet Heroes® zijn puur natuur. Ecologisch verantwoord. En fairtrade gemaakt in Nepal. Het mooiste cadeau dus wat je kunt geven. En krijgen.

Sweet Heroes® vallen bijzonder goed in de smaak bij kinderen (en hun ouders). De lovende recensies liegen er niet om. En: koop je 1 Sweet Heroes®, dan geef je ook direct 1 dagloon voor Nepal. Je weet dus zeker dat je investeert in een product dat behalve heel erg leuk is en lang meegaat, ook nog eens direct ten goede komt aan de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Over de oprichters

In maart 2015 bedacht Els het concept van Sweet Heroes®. Net toen we wilden beginnen met de productie ervan, volgden er verschillende aardbevingen. Maar twee weken erna, in mei 2015, startte Stichting My World met de productie van Sweet Heroes® in Nepal. Wij, Maarten en Els, oprichters van Stichting My World en bedenkers van Sweet Heroes® hebben tot nu toe alles zelf gefinancierd door eenvoudigweg soberder te leven. Banken en investeerders die aanvankelijk interesse hadden in Sweet Heroes® trokken zich namelijk terug na de aardbevingen. Voor ons juist een reden om door te gaan. Zo hebben we toch al de nodige impact veroorzaakt en vele Nepalese gezinnen aan een vast inkomen geholpen. En: vele kinderen in ons land blij gemaakt met hun eigen kleine knuffelheld.

 

Fairtrade atelier

In een fairtrade atelier in Nepal worden onze kleine helden met veel zorg en aandacht gemaakt. Door ongeletterden, maar ook door mensen met een goede opleiding. In oktober 2015 gingen we de markt op in Nederland. Sweet Heroes® blijken erg goed bij consumenten en retail te vallen. En wat zijn we daar blij mee! Nieuwe producten en innovatie in Nepal Sweet Heroes® en de makers in Nepal willen verder en we hebben daarom weer superleuke, vernieuwende producten ontworpen. De samples zijn er al. En ze zijn weer van superkwaliteit!

Als je Sweet Heroes® koopt, draag je sowieso direct bij aan een fair inkomen van vele mensen in Nepal. Want met de koop van 1 Sweet Heroes® geef je 1 dagloon aan Nepal. De makers in Nepal ontvangen naast een vast inkomen, ook nog eens een 13e maand en ook hun ziektekosten worden betaald.

Wij doen daarom ons uiterste best om kinderen en hun ouders in ons land vernieuwende, leuke en mooie producten te bieden van topkwaliteit. Natuurlijk fairtrade en ecologisch gemaakt. Zo krijgt het atelier de kans om nieuwe machines aan te schaffen en meer mensen aan te nemen. 

Voor organisaties

Kindertherapeuten, kinderdagverblijven, BSO's en zorginstellingen: ook die mogen wij graag voorzien van Sweet Heroes®. Er zijn al verschillende organisaties in deze branches die ze aanschaften. Ook als relatiegeschenk, of als cadeau voor medewerkers of klanten kun je met Sweet Heroes® voor de dag komen.

afbeelding van Els
Els Ondernemer

Els Veltkamp is 20 jaar werkzaam geweest in het communicatievak. In 2015 gooide ze het roer om en bedacht en ontwierp Sweet Heroes® en richtte Stichting My World op.

Update

Sweet Heroes won A She Story, een wedstrijd van de Bijenkorf! https://www.youtube.com/watch?v=5XnATUXLUH4

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten