afbeelding van Els
Els Ondernemer

Sweet Heroes. Samen de wereld mooier kleuren.

1 Sweet Heroes ® = 1 dagloon voor Nepal. Natuurlijk fairtrade en ecologisch verantwoord.

Sweet Heroes® zijn fairtrade, ecologisch verantwoorde popjes die recyclebaar zijn. De organisatie erachter is stichting My World en deze vindt dat speelgoed anders moet. Speelgoed wordt vaak onder slechte omstandigheden geproduceerd - zelfs door kinderen!- en bevat vaak giftige stoffen. 

Sweet Heroes® zijn dan ook fairtrade gemaakte popjes van GOTS katoen. Het concept is volledig recyclebaar: de popjes zijn uitwasbaar, de stiften zijn gifvrij en de doos en de verpakking van de stiften, dienen als bedje voor de kleine helden. 

De blanco popjes van zo'n 32 cm groot worden met veel vakmanschap in fairtrade atelier in Nepal gemaakt. Mede dankzij de investeringen die de stichting deed, kon het atelier in 2016 een nieuw gebouw laten maken, omdat het oude door de aardbevingen was verwoest.

Sweet Heroes® vallen bijzonder goed in de smaak bij kinderen (en hun ouders). De lovende recensies liegen er niet om. En: koop je 1 Sweet Heroes®, dan geef je ook direct 1 dagloon voor Nepal. Je weet dus zeker dat je investeert in een product dat behalve heel erg leuk is en lang meegaat, ook nog eens direct ten goede komt aan de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Over de oprichters

In maart 2015 bedacht Els het concept van Sweet Heroes®. Net toen we wilden beginnen met de productie ervan, volgden er verschillende aardbevingen. Maar twee weken erna, in mei 2015, startte Stichting My World met de productie van Sweet Heroes® in Nepal. 

Voor organisaties

Kindertherapeuten, kinderdagverblijven, BSO's en zorginstellingen: ook die mogen wij graag voorzien van Sweet Heroes®. Er zijn al verschillende organisaties in deze branches die ze aanschaften. Ook als relatiegeschenk, of als cadeau voor medewerkers of klanten kun je met Sweet Heroes® voor de dag komen.

afbeelding van Els
Els Ondernemer

Els Veltkamp is de mens achter Sweet Heroes. Ze bedacht en ontwierp in 2015 de bekende witte popjes om ze fairtrade en eco-vriendelijk te laten maken in Nepal. Met haar ervaring als communicatieadviseur werden Sweet Heroes in rap tempo bekend in binnen- en buitenland

Update

Sweet Heroes won A She Story, een wedstrijd van de Bijenkorf! https://www.youtube.com/watch?v=5XnATUXLUH4

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 352 projecten