afbeelding van Gert
Gert Ondernemer

Sustainer Homes

Op basis van ons modulaire bouwsysteem ontwerpen en bouwen wij droomhuizen en werkruimtes die ten minste 90% CO2 besparen.

Duurzaam bouwen- Sustainer Homes is opgericht om architectuur duurzamer, flexibeler en toegankelijker te maken. Bouwen kan namelijk veel beter.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ruim één derde van de wereldwijde CO2 uitstoot. Om dit terug te brengen zullen we radicaal duurzamer moeten gaan bouwen. Onze woningen stoten ruim 90% minder CO2 uit ten opzichte van een regulier gebouw van staal en beton. Alle Sustainer Homes zijn minimaal energieneutraal en wekken energie op met standaard inbegrepen zonnepanelen.

Modulair bouwsysteem- de duurzame en flexibele mogelijkheden komen voort uit ons unieke bouwsysteem op basis van CNC-gefreesde houten modules. Deze modules zijn de bouwstenen waarmee haast elk gebouw kan worden gerealiseerd: zowel binnen als buiten, van Tiny House tot utiliteitsbouw.

De modules zelf zijn compleet circulair en gaan ten minste 50 jaar mee. Door slim gebruik te maken van nieuwe fabricage- en ontwerptechnieken geven we een nieuwe betekenis aan maatwerk. Zo maken we de ontwerpvrijheid van een eigen architect beschikbaar voor een breed publiek. Daarbij specialiseren wij ons in het integraal ontwerpen van off-grid nutsvoorzieningen: een zonnesysteem, eigen drinkwatervoorziening én afvalwaterverwerking. Zo gaan wooncomfort en persoonlijk ontwerp hand in hand met duurzaamheid..

Een aantal jaar geleden ontstond het idee voor Sustainer Homes bij Gert en Wolf, op het dak van een klant van hun toenmalige zonnepaneleninstallatiebedrijf. Ze namen als medeoprichters een duurzame architect en een sociologe in de arm. Al snel na het begin van het accelerator programma Startupbootcamp meldde de eerste investeerder zich, die de bouw van het eerste prototype mogelijk maakte.

Alle vier de oprichters zagen dat de generaties van morgen, die stijgende huren, overbevolkte steden en ongekende onzekerheid tegemoetzien, huizen nodig hebben die betaalbaarder, duurzamer en flexibeler zijn dan wat er momenteel op de huizenmarkt beschikbaar is. Anderzijds leggen we steeds meer druk op onze natuurlijke omgeving en eindige grondstoffen, en is het energieverbruik van je woning een zeer groot aandeel van je CO2 footprint.

Een betaalbaar, flexibel huis met een ecologische footprint van bijna 0, dankzij zelfvoorzienendheid en cradle2cradle bouwprincipes, was voor ons de meest concrete manier om een groot abstract probleem op te lossen. Met Sustainer Homes laten wij dus in het klein zien wat er in het groot in de samenleving moet gebeuren. We hebben vorig jaar onze eerste Sustainer Home geplaatst en staan er meerdere opleveringen gepland voor dit jaar. Zo creëren wij de weg naar een leven zonder energierekeningen, eindeloze hypotheekschulden en de vrijheid om zonder impact op de omgeving te wonen.

Gezien de enorme belangstelling in onze duurzame woningen zijn we altijd op zoek naar gedreven mensen. We leren graag architecten, technisch tekenaars, parametrisch ontwerpers, milieutechnologen, projectmanagers en verkooptalenten kennen die op zoek zijn naar een impactgedreven, intensieve en toegewijde werkomgeving. .

Plaatsing & Vergunningen - We staan altijd open om ons netwerk uit te breiden met mensen die ons kunnen helpen bij het ontwikkelen op het gebied van– projectontwikkelaars,  mensen binnen gemeenten die bereid zijn mee te denken over mogelijkheden, of landeigenaren die open staan voor innovatieve concepten. 

Research & Development - We hebben fondsen nodig  om te kunnen experimenteren en om door te blijven ontwikkelen, zodat we beter én financieel breder toegankelijk worden. Ook zoeken wij altijd partners die ons kunnen helpen met het nog duurzamer en efficiënter maken van de Sustainer Home, zoals contacten bij Tesla voor een samenwerking met de Powerwall en cradle2cradle bouwexperts.

afbeelding van Gert
Gert Ondernemer

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2015

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van Peter
Voor eenpersoonshuishoudens en ouderen welke wat hulp nodig hebben is kleine woonruimte niet beschikbaar of onbetaalbaar. De genoemde containers kunnen makkelijk aan de rand van bestaande groene stukken in de stad worden geplaatst omdat geen grote aansluitingen nodig zijn en ze kunnen zich aanpassen aan het groen van de omgeving. Ook zou ik graag zo'n huisje kopen ipv een chaletje/stacaravan op een vakantiepark. Ben benieuwd wat deze containerhuisjes kosten.
PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 444 projecten