afbeelding van Nanette
Nanette Ondernemer

Sustainable Fashion Gift Card

De Sustainable Fashion Gift Card kan je verzilveren bij mode-ondernemers die zich inzetten voor een duurzame mode-industrie.

Support duurzame fashion pioniers met de Sustainable Fashion Gift Card

Met een passie voor duurzaamheid en mode, ben ik - Nanette Hogervorst - bijna een jaar geleden gestart met het opzetten van de Sustainable Fashion Gift Card. Met deze giftcard wil ik duurzame fashion pioniers die zich elke dag inzetten voor een duurzame mode-industrie een platform bieden. Dit zijn duurzame modemerken, -winkels, -webshops, maar ook initiatieven als kledingbibliotheken en experiences. Hierbij kun je denken aan sustainable stylingsessies en workshops, van naaicursussen tot het maken van je eigen tas met gerecycled materiaal.

Ik geloof dat als we samenwerken we meer positieve impact kunnen maken op mens, milieu en dier. Inmiddels zijn er bijns 60 fashion pioniers aangesloten bij de Sustainable Fashion Gift Card, denk aan Lena the Fashion Library, Fraenck, BORO*MINI en nog veel meer mooie ondernemers.

We werken bij de Sustainable Fashion Gitf Card met een klein, maar toegewijd team aan een succesvolle lancering. Met de giftcard hopen we mensen te inspireren een mooi en goed fashion cadeau te geven. 

Waarom een Sustainable Fashion Gift Card?

Mode is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Ruim de helft van de mensen vindt het dan ook belangrijk dat hun kleding duurzaam is. En dat is super positief! Alleen slechts 14% probeert daadwerkelijk duurzame kleding te dragen. Deze kloof willen we overbruggen. Daarom maakt de Sustainable Fashion Gift Card het gemakkelijk om een mooi en goed fashion cadeau te geven. Met de giftcard ondersteun je de fashion revolutie die nodig is om de mode-industrie te verduurzamen, en tegelijkertijd investeer je in duurzame fashion pioniers die zich elke dag inzetten voor een meer duurzame mode-industrie. Bij hen gaat het niet om eigen (financiële) winstmaximalisatie, maar om winst voor iedereen in de modeketen.

Echt sustainable?

Uiteraard, doen we er alles aanom de claim 'Sustainable Fashion' waar te maken. Hiervoor hebben we een reviewproces opgesteld en criteria. Je vindt deze op onze website. We vertalen ons reviewproces naar een hleldere tekst op de brand page van de fashion pioniers, neem bijvoorbeeld een kijkje bij Leonie Vlaar

Hoe helpen we met de Sustainable Fashion Gift Card fashion pioniers vooruit?

We investeren in storyteling, pr en marketing, zodat zoveel mogelijk mensen weten dat de Sustainable Fashion Gift Card bestaat en mensen deze ook willen kopen. We investeren geld in IT om onze website en het verzilveren van de giftcard voor mensen zo gebruiksvriendelijek morgelijk te maken. Ook werken we keihard om zoveel mogelijk duurzame fashion pioniers aan te sluiten, zodat de Sustainable Fashion Gift Card in heel Nederland te verzilveren zal zijn. Daarmee wordt zij een aantrekkelijk fashion cadeau, zowel om te geven als te krijgen. 

De Sustainable Fashion Gift Card opereert verder als een community, waarbij fashion pioniers gemakkelijke toegang hebben tot elkaar en ons netwerk van duurzaamheidsadviseurs, communicatie, branding en marketing professionals, maar ook lokale productie-ateliers. 

Stel je voor, we geven elkaar allemaal een mooi en goed fashion cadeau...

We zouden dan allemaal op een positieve manier direct bijdragen aan verduurzaming van de mode-industrie, want 85% van de waarde van een verzilverde giftcard gaat direct naar de duurzame fashion pionier. De overige 15% investeren wij in de Sustainable Fashion Gift Card. Op deze manier kunnen we weer meer mensen inspireren om bewuster met hun kleding om te gaan. En als we groeien, kunnen we hopelijk wel 90% van de waarde van de giftcard aan fashion pioniers geven. Nu zijn we hiervoor nog te klein en laten onze marges dit nog niet toe.

Met de Sustainable Fashion Gift Card helpen we dus duurzame fashion pioniers vooruit, dragen we bij aan verduurzaming van de mode-industrie en hopen we stiekem dat zometeen iedereen kleding draagt die niet alleen mooi is, maar ook goed voor mens, natuur en dier.

Hoe kan Voor de Wereld van Morgen je verder helpen?

We zijn pas sinds 20 april op de markt, dus er is nog een hele weg te gaan als het gaat om naamsbekendheid creëren. Voor de Wereld van Morgen helpt ons om zichtbaar te zijn op relevante platformen en we hebben zeker ook de ambtiie om mee te doen met de ASN Wereldprijs!

De Sustainable Fashion Gift Card is 20 april gelanceerd op de Nederlandse markt. Om van de giftcard een succes te maken, steun onze crowdfunding t/m 24 mei! Supporten kan via onze crowdfunding-pagina op Voor de Kunst.

afbeelding van Nanette
Nanette Ondernemer

Hi! Ik ben Nanette, 36 jaar en woon in Amsterdam. Al sinds mijn 19e ben ik actief op gebied van duurzaamheid. Ik heb jarenlang op gebied van communicatie en duurzaamheid gewerkt binnen de financiële sector. Sinds begin 2019 ben ik gaan ondernemen. Ik zet mij in voor een duurzame mode-industrie door mijn steentje bij te dragen met de Sustainable Fashion Gift Card. Doe je mee?

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 343 projecten