afbeelding van Luuk
Luuk Ondernemer

Sustainable Energy Park and Science Centre

Een 'learn-share-inspire' park in Oeganda om mensen (spelenderwijs) bewust te maken over duurzame energie, water en klimaatverandering.

Met dit project wordt geprobeerd mensen in Oeganda bewust te maken van klimaatverandering en de behoefte aan en mogelijkheden voor duurzame energie en water management te demonstreren.

Het park en demonstratie centrum is nauw verbonden met het Bike4School programma van CooP-Africa. In dit programma krijgen scholieren in Oeganda een fiets op basis van sponsoring. Zij betalen slechts 25% van de fiets en de rest wordt gesponsord. De afbetalingen van de fietsen wordt geinvesteerd in de aanplant van bomen in het park. De scholen zijn medeverantwoordelijk voor het onderhoud en behoud van het park en demonstratie centrum. Na een initiele investering zal het park en demonstratie centrum binnen twee jaar tijd inkomsten moeten gaan genereren die terugvloeien naar het Bike4School programma van CooP-Africa. 

Voor meer informatie: info@coop-africa.org

 

 

afbeelding van Luuk
Luuk Ondernemer

Sociaal ondernemer op zoek naar duurzame ontwikkeling op het gebied van mobiliteit, toegang verbeteren tot onderwijs, gezondheidszorg en inkomen in Afrika en klimaatverandering.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten