afbeelding van Helene
Helene Ondernemer

SuperCape

Met deze regenponcho blijf je tot en met je voeten droog.

SuperCape: Nieuw model regencape voor de fiets  Met deze regenponcho blijf je tot en met je voeten droog.                     

Bestaande regenkleding:

  • Watert af op schoenen en/of onderbenen
  • Combineert niet altijd met dameskleding

Met deze nieuwe SuperCape is comfortabeler, doordat:

  • De lange voorkant met klittenband aan de voordrager bevestigd
  • Je zit op het rugpand en niet op het natte zadel
  • Je blijft volledig droog

Doel

Het gebruik van de fiets verhogen. Veel mensen nemen nu de auto als er regen voorspeld wordt. Ik houd nu 3 jaar de regenstatistiek bij en gemiddeld heb ik op 90% van de dagen dat er regen voorspeld is geen regen onderweg gehad. Met goede regenkleding zal men vaker de fiets nemen en dat is goed voor het milieu. Bovendien gaat men meer bewegen en dat bevordert weer de conditie en het welbevinden.

Veel mensen, die de nadelen van bestaande regenkleding zien, kiezen vaker voor de auto. De innovatie van deze regencape is een langere voorkant, die met klittenbandjes aan de voordrager bevestigd wordt, zodat je echt droog blijft. Deze SuperCape moet mensen verleiden om vaker de fiets te nemen.

De SuperCape is te koop in de webshop www.supercape.nl.

afbeelding van Helene
Helene Ondernemer

Ik ben natuurkundige en houd van buitensport, puzzelen en uitdaging. Ik probeer rekening te houden met duurzaamheid door minimaal gebruik te maken van auto's en het energiegebruik in huis zoveel mogelijk te beperken. Uit onvrede met het benauwde regenpak en de natte onderbenen bij de regencape heb ik de SuperCape ontworpen. Zelf ben ik daar heel blij mee en door een kleine webshop te starten hoop ik anderen te stimuleren bij grijs weer toch de fiets te gebruiken. De SuperCape is ontworpen voor fietsen met voordragers en manden. Op verzoek van klanten ben ik een cape uithouder voor gewone fietsen gaan ontwerpen: de Vorky. Voor gebruikers van een paraplu op de fiets is de fietsplu bedacht die je aan je fietsstuur bevestigt om bij korte ritjes de benen droog te houden.

Update

Inmiddels heb ik een soort vork voor aan het stuur ontworpen: de Vorky. Helaas is de crowdfunding actie niet gelukt. Met bestaande materialen heb ik nu een minder fraaie oplossing maar wel haalbaar en betaalbaar. Een parapluhouder die opgevouwen aan je stuur blijft zitten en die je openvouwt bij regen om een pen boven het voorwiel vast te houden. Voor fietsen zonder mand of voordrager is dit de oplossing om de SuperCape te kunnen gebruiken. Tot slot heb ik voor de korte fietsritjes een stokloze Fietsplu die met klittenbandjes aan het stuur bevestigd wordt. Je kunt er goed overheen kijken en het houdt de bovenbenen droog. Fietsen met een gewone paraplu in de hand vind ik nl te gevaarlijk.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 596 projecten