afbeelding van Kirsty
Kirsty Ondernemer

Super-Yoga

Super Yoga is een uniek online lesprogramma voor jongeren op het voortgezet onderwijs.

Het grootste geschenk dat je jongeren kan meegeven is de kracht om in zichzelf te geloven. Beweging, rust en een gezonde levensstijl zijn hierbij belangrijke onderdelen. Toch is dit voor niet iedereen vanzelfsprekend. Het is mijn missie om jongeren op een positieve manier in beweging te brengen. Super Yoga is een uniek online lesmethode voor jongeren in het voorgezet onderwijs. In 8 themalessen leren de jongeren om te gaan met lastige situaties, thuis, op school en daarbuiten. Ze leren hun eigen krachten en talenten te ontdekken. Jongeren ervaren dat beweging, yoga en mindfulness ervoor zorgt dat je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen groeit.

Zit je op de middelbare school, dan wordt er veel van je verwacht. Leren, presteren en huiswerk maken. Je lichaam verandert, je ontdekt wat je leuk en belangrijk vindt en staat vaak voor lastige keuzes. Maar dat niet alleen. Je krijgt ook nog eens te maken met vriendschappen, ruzies en verliefdheid. Iedereen reageert anders, je kan gespannen worden, onzeker, boos of bezorgd. De voordelen van yoga voor volwassenen zijn welbekend. Naar een aantal daarvan is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het gaat om onder meer een verlaagde bloeddruk, een tragere hartslag en ademhaling, stimulering van de rechterhersenhelft, het verbeteren van de slaap en evenwicht, het tegengaan van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Met andere woorden, het is evident dat yoga zowel onze lichamelijke als geestelijke conditie verbetert. Yoga & Mindfulness heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van jongeren. Super Yoga biedt een online lesmethode aan voor jongeren op het voortgezet onderwijs. In totaal zijn er acht thema lessen. Alle lessen zijn positief, actief en geïnspireerd op de uitdagingen die jongeren dagelijks tegenkomen. In lessen van 45 minuten krijgen de jongeren theoretisch uitleg en praktische yoga en mindfulnessoefeningen. Jongeren oefenen zelf thuis met een eigen werkboekje en online oefeningen die ze via youtube kunnen bekijken. Iedere week staat er 1 thema centraal. Tijdens de lessen leren de jongeren vanuit rust om te gaan met lastige situaties, thuis, op school en daarbuiten. Het is namelijk super simpel. Door uit te gaan van jezelf, van jouw hart, jouw hoofd en jouw lijf, leer je hoe het voelt om zelfverzekerd en energiek in het leven te staan. En dat geeft een fantastisch gevoel!

Voor ontwikkeling van een nieuw online lesprogramma is nodig: • Geld om het te realiseren • Kennis om een goed effectief lesprogramma te schrijven waarin yoga, meditatie en een gezonde levensstijl centraal staan. • Communicatie om naamsbekendheid te creëren. Hiervoor is een ervaren projectleider nodig, die verantwoordelijk is voor: - De ontwikkeling van het online lesprogramma - De ontwikkeling van het werkboek voor thuis - Een professioneel team voor het schrijven van het effectief lesprogramma - De ontwikkeling van opleidingstraject Super Yoga docenten - De ontwikkeling van website en flyers - Contact met scholen en leerkrachten - het generen van zoveel mogelijk naamsbekendheid - Werving en selectie van Super Yoga docenten - Opleiden van professionele Super Yoga docenten - Verwerking van inschrijvingen en het contact met scholen - Realisatie van een wetenschappelijk onderzoek naar de korte en lange termijn effecten

Gedurende de online lessen staat plezier en positiviteit centraal. Het programma wordt gegeven door een opgeleide Super Yoga docent. Deze docent heeft een coachende rol. Tijdens de lessen word er gewerkt aan onderstaande doelen: · Omgaan met piekeren, stress en schooldruk · Omgaan met je eigen gedachten en gevoelens · Omgaan met lastige situaties zoals conflicten (ook met jezelf!) en teleurstellingen · Beter concentreren tijdens examens · Betere keuzes maken gericht op een gezonde levensstijl · Meer ontspannen & beter slapen - Meer zelfvertrouwen en weerbaarheid Jongeren ontdekken wie ze zijn, wat ze belangrijk vinden en maken al jong kennis met de kracht van gedachten en hoe ze deze kunnen beïnvloeden gericht op een positievere levenshouding. Dit geeft een stevige basis en een fantastisch gevoel!

afbeelding van Kirsty
Kirsty Ondernemer

In de lift zou ik zeggen dat ik projectmanager ben met een passie voor vitaliteit en gezondheid. Maar eigenlijk ben ik ambassadeur voor beweging, een yogadocent & mindfulness trainer voor jongeren. Mijn missie is om het zelfvertrouwen in alle jongeren wakker te schudden door yoga & mindfulness gericht op een gezonde levensstijl. Jarenlang heeft ik met veel plezier gewerkt als Hoofd Organisatie bij Stichting De Ster. In deze functie stuurde ik meer dan 20 begeleidingsteams aan en hielp uiteindelijk meer dan 600 kinderen/jongeren en hun ouders bij het vergroten van het zelfvertrouwen. Het is mijn droom om jongeren op een positieve manier in beweging te brengen. Ze leren hun eigen krachten en talenten te ontdekken. Laten ervaren dat yoga en mindfulness helpt bij het maken van gezonde keuzes en ervoor zorgt dat je eigenwaarde, weerbaarheid en zelfvertrouwen groeit.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten