afbeelding van Annet
Annet Ondernemer

Studio Perspective - Social design

Dutch Design, sociaal geproduceerd! Een win-winsituatie voor de designer, de sociale werkplaats, zijn deelnemers én de klant.

De sociale werkvoorziening staat onder druk

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingevoerd. Sinds de invoering van deze wet kunnen veel kwetsbare mensen niet meer instromen in de sociale werkvoorziening. De sociale werkplaats verdwijnt nóg niet, maar de werkplekken zijn schaars. Om te kunnen blijven bestaan moeten zij meer opdrachten binnenkrijgen, méér produceren.

Wat doen wij?

Om extra opdrachten en dus inkomsten te genereren, biedt Studio Perspective designers die samenwerken met sociale werkplaatsen dit platform als verkoopkanaal aan. Door een aankoop te doen bij Studio Perspective, worden er direct werkuren gecreëerd voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Elke verkoop draagt dus bij aan de arbeidsparticipatie van mensen met een verminderd arbeidsvermogen.

Naast de verkoop van social design willen we met Studio Perspective bedrijven aanmoedigen om sociaal te produceren. Veel bedrijven werken al duurzaam als het gaat om het (her)gebruik van materialen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar het kan nog beter! Namelijk door het product lokaal én sociaal te produceren. Met Studio Perspective regelen we graag het sociale productieproces. Hoe meer bedrijven sociaal verantwoord ondernemen, hoe leuker de wereld wordt!

Onze missie

Studio Perspective wil met de verkoop van social design:

  • meer werkgelegenheid binnen de branche creëren;
  • deelnemers meer werkervaring laten opdoen, zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen;
  • de doorstroming naar een reguliere baan bevorderen, zodat er bij de sociale werkplaatsen weer plaats vrijkomt voor iemand bij wie nog elk perspectief ontbreekt;
  • de sociale werkvoorziening in stand houden;
  • designers en bedrijven aanmoedigen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen;
  • mensen laten zien wat iemand met een ‘arbeidshandicap’ in zijn mars heeft, zodat hij de waardering krijgt die hij verdient.

Win-winsituatie

Ontwerpers kunnen lokaal én sociaal ondernemen. De sociale werkplaatsen krijgen meer (commerciële) opdrachten binnen. De mensen van de sociale werkplaats worden door de productie van hoogwaardig design uitgedaagd meer uit zichzelf te halen. Hierdoor bouwen zij een mooi cv op en nemen hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt toe. De klant krijgt een kwaliteitsproduct én geeft de makers meer toekomstperspectief. 

Dutch Design met een verhaal! Een win-winsituatie voor de designer, de sociale werkplaats, zijn deelnemers én de klant. 

Wat doe jij?

Met jouw bedrijf kun je ook een steentje bijdragen. Dit kan op allerlei manieren...

Ben je bijvoorbeeld toe aan een nieuwe kantoorinrichting? De producten van Studio Perspective zijn hoogwaardig en worden op een sociale manier geproduceerd. 

Wil je graag een duurzaam relatiegeschenk? Studio Perspective heeft een netwerk van ontwerpers waardoor we ook nieuwe en duurzame producten kunnen vormgeven en sociaal kunnen produceren. 

Elke order draagt bij aan de arbeidsparticipatie van mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Wat heeft jouw bedrijf nodig? Er is veel mogelijk in de sociale werkvoorziening. Neem bij vragen gerust contact op. 

afbeelding van Annet
Annet Ondernemer

Na jarenlang als tvmaker te hebben gewerkt, kwam ik er per toeval achter dat er schitterende dingen in de sociale werkplaats worden gemaakt. Ik besloot het roer om te gooien en startte mijn bedrijf: Studio Perspective. Met de verkoop van Social Design wil ik het talent van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt laten zien. De klant krijgt duurzaam Dutch Design, de maker meer perspectief op een baan.

Update

De 5 genomineerden van de Ontwerpwedstrijd Social Design zijn bekend! Deze Ontwerpwedstrijd heeft een uniek tintje... Wij dagen ontwerpers en vormgevers uit om producten te ontwerpen die mensen met een arbeidsbeperking kunnen maken. Het thema voor de ontwerpwedstrijd Social Design 2017 is: de Hollandse fietscultuur. Het winnende ontwerp wordt in productie genomen. De ontwerpwedstrijd Social Design is een initiatief van Studio Perspective, Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en Presikhaaf Bedrijven en heeft als doel om bedrijven, maatschappelijke organisaties en mensen samen te brengen met als einddoel een blijvende impact voor de werkgelegenheid van mensen met een verminderd arbeidsvermogen, in de regio Midden-Gelderland.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten