afbeelding van Karin
Karin Ondernemer

Stichting Maison Unique

Wij geven mens en materiaal een tweede leven; Mensen met een afstand tot de maatschappij maken duurzame, stoere & sexy tassen en schorten!

Maison Unique biedt een nieuw dagbesteding concept aan mensen die door een sociaal en/of arbeidsmatige beperking niet kunnen participeren binnen de maatschappij. Zij vallen op dit moment tussen wal en schip. Verbinden, duurzaamheid en creativiteit zijn de kernwoorden. Door het verbinden van verschillende doelgroepen (WMO, WLZ en participatie) en uitgaand van de individuele talenten van de medewerkers is minder hulpverlening nodig. Door het samen maken van mooie duurzame producten worden individuele ontplooiing, zelfwaardering en zelfredzaamheid vergroot en groei op de participatieladder bevorderd. Gebruikte materialen als leer van oude banken, vrachtwagen-, tent- en scheepszeil krijgen in het atelier een nieuw leven in de vorm van een stoere en sexy tas of schort. https://www.youtube.com/watch?v=JnYaCncTZPc&feature=youtu.be

De maatschappij zit op dit moment midden in de transitie naar de participatiesamenleving. Deze fase vraagt om alternatieve en innovatieve oplossingen waar zorg en maatschappij beter bij elkaar moet (gaan) aansluiten. Hierbij spelen een kosten-efficiëntere zorgverlening, nieuwe vormen van en extra in te zetten preventieve ondersteuning een belangrijke rol bij het bieden betere zorgverlening. Deze stappen leiden op termijn tot een stijging op de participatieladder. Er is vraag naar flexibel en creatief ondernemerschap vanuit de sociale waarden, waar zorg op maat het uitgangspunt dient te zijn. Tevens moet het milieu centraal op de agenda komen te staan. Het klimaatakkoord eist prioriteit en stappen mbt duurzaamheid van de overheden, wereldwijd.

Om onze droom tot een succes te maken hebben we een investeringsbedrag nodig om een goede aanzet te maken in het professioneel aanbieden van de dagbesteding met sfeervol aangeklede ruimten met goed materieel. Zonder kwaliteitsmateriaal kunnen wij niet garant staan voor de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers als voor de kwaliteit van onze producten! Tevens hebben wij operationele kosten als huur, salaris, voorraad, PR/marketing, vervoer, computers, administratieve kosten, monteurskosten, telefoonkosten, notariële en accountantskosten, waskosten, kosten van nutsvoorzieningen en als starter nog een aantal onvoorziene kosten. Tevens zullen wij soms expertise moeten inwinnen bij professionals alsook opleidingen of cursussen moeten volgen om als starter te kunnen doorgroeien naar een grotere organisatie, zoals het verder ontwikkelen van een leer-/ werkbedrijf en het tot stand laten komen van het vermarkten van onze producten. Daarnaast zijn wij op zoek naar opdrachtgevers en samenwerkingen en afgedankte materialen voor hergebruik.

Maison Unique is op dit moment al enige dagdelen operationeel binnen de kaders van een pilotperiode tot eind 2016, in samenwerking met een verzorgingshuis in Uden. Wij richten ons nu op het maken van tassen en schorten in de 3 verschillende materialen en de verkoop ervan. Het werven voor mensen met een indicatie voor dagbesteding is naast opschalen van de productie een grote peiler op de agenda. In 2017 is de planning om deze productie en met name de verkoop te laten gaan groeien. Waarbij ook de focus blijft liggen op het werven van nieuwe medewerkers, met als peiler de groei van 1 medewerker per maand. Ons doel is medewerkers zoveel mogelijk stimuleren naar zelfstandigheid en mogelijk zelfs het uitvliegen naar (on-)betaald werk. Het concept is schaalbaar en er is reeds een plan om het ambachtshuis vorm te geven in een eigentijds duurzaamheid- en lifestyle centrum dat aankomend jaar in Nistelrode gevestigd wordt.

afbeelding van Karin
Karin Ondernemer

Na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt, ontstond een eigen visie over de zorg en de begeleiding en benadering van mensen. Deze visie en ideeën met betrekking tot het bieden van een dagbesteding krijgen op dit moment stap voor stap vorm in het ambachtshuis. Een sociale onderneming waar door mensen met een afstand tot de maatschappij, duurzame stoere en sexy tassen en schorten worden gemaakt en verkocht.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten