afbeelding van Marjolijn
Marjolijn Ondernemer

Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen zamelt (gebruikte) babyspullen in en vult daarmee de babystartpakketten voor ouders op of onder de armoedegrens

Stichting Babyspullen

…omdat elk kind recht heeft op een goede start.

Wie zijn we?

Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken we via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Waarom wij dat doen? Omdat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. In sommige grote steden is dat zelfs 1 op de 4 kinderen… Dat betekent dat er in Nederland dagelijks ruim 50 kinderen in armoede worden geboren. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start!

Landelijk werken we met meer dan 800 organisaties samen, waaronder Voedselbanken, Jeugdzorg, kraamorganisaties, verloskundigen, het Leger des Heils etc. In 2017 hebben we door het hele land 3.973 babystartpakketten verstrekt. Dit jaar verwachten we er ruim 5.000 te verstrekken.

Wat doen we?

Stichting Babyspullen heeft door heel Nederland inzamelpunten waar iedereen gebruikte en nieuwe babyspullen kan doneren. Een groot team van vrijwilligers sorteert en controleert deze spullen op kwaliteit in het sorteercentrum in Heerhugowaard. Vervolgens maken we er babystartpakketten van. Er zijn twee soorten pakketten: een pakket voor de eerste maanden (t/m maat 68) en een pakket voor de vervolgfase (t/m maat 92). Zo hebben ouders in ieder geval de basisproducten om hun kindje te verzorgen totdat het ongeveer twee jaar is. Pakket 1 bevat kleding in de maat 50/56 en 62/68. Er zitten ook verzorgingsproducten, speelgoed, beddengoed en een kruik in. In pakket 2 zitten de maten 74/80 en 86/92. Babystartpakketten zijn verkrijgbaar in een jongens en meisjes variant. (Aanstaande) ouders kunnen via hulpverleningsinstanties een pakket aanvragen. Zo weten we zeker dat de pakketten terechtkomen bij de baby’s die ze het hardst nodig hebben.

Help jij ons helpen?

Vind jij ook dat elk kind recht heeft op een goede start? Steun dan het werk van Stichting Babyspullen!

Word donateur

Stichting Babyspullen is volledig afhankelijk van donaties om (aanstaande) ouders in financiële nood te helpen. Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom en stelt ons in staat nog meer baby’s een goede start te geven. Giften zijn welkom op rekeningnummer NL14RABO 0144346958 t.n.v. Stichting Babyspullen.  Of word eenvoudig donateur voor minimaal 3 euro per maand via de website www.stichtingbabyspullen.nl.

Schenk babyspullen

Je kunt ons helpen door babyspullen te schenken: kruiken, hydrofiele luiers, beddengoed, kleding tot en met maat 92 etc. Kijk op onze website voor inzamelpunten bij jou in de buurt. Hier vind je ook een uitgebreid overzicht van spullen die wij in de pakketten stoppen.

Help als vrijwilliger

Stichting Babyspullen kan baby’s en (aanstaande) ouders helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Je kunt ons helpen met inzamelen, sorteren, het maken van pakketten, transport, maar ook met bijvoorbeeld promotie en fondsenwerving. Kijk www.stichtingbabyspullen.nl voor actuele vacatures.

Alvast bedankt voor je hulp!

Bekijk ook eens ons animatiefilmpje

afbeelding van Marjolijn
Marjolijn Ondernemer

Oprichter en directeur van Stichting Babyspullen. Idee ontstond in 2010 na geboorte van 2e kindje. Officieel opgericht 12 maart 2012. Op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden!

Update

Ruim 2600 pakketten verstrekt sinds het begin van dit jaar!

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten