afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

Spullenier

Een Spullenier is een fysieke winkel in de wijk waar mensen spullen kunnen lenen die ze even nodig hebben.

Een Spullenier is een fysieke winkel in de wijk waar mensen in eerste instantie spullen kunnen lenen die ze even nodig hebben. Maar, er is ook een ruimte waar mensen kunnen klussen en in de avonduren worden er workshops gegeven. Het is dus geen typische winkel, maar een community shop waar het verbinden van de buurt door middel van dingen lenen, delen en samen ondernemen centraal staat.

Als mensen iets willen lenen dan moeten ze eerst lid worden van deze ‘community’, we zijn dus geen klassiek verhuurbedrijf. Wat ons ook verschillend maakt van een verhuur partij, is dat de spullen die worden uitgeleend worden verkregen door donatie. Vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zullen de spullen controleren, keuren en waar nodig repareren. Vervolgens komen ze in de uitleen.

afbeelding van Michiel
Michiel Ondernemer

Yu di Korsou, watersportfanaat, buitenmens, dwarsdenker, ondernemer. Een aantal steekwoorden waarmee je mij zou kunnen omschrijven. Belangrijker is echter dat ik een pionierende ondernemer ben in de circulaire economie met een groot doorzettingsvermogen en ambitie. Mijn visie is namelijk dat we naar een samenleving moeten gaan dat we betalen voor toegang in plaats van bezit om zo de enorme verspilling aan energie en materialen tegen te gaan. Daarnaast geloof ik dat dit samen kan gaan met het bestrijden van de verspilling van menselijk kapitaal.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 390 projecten