afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

Spireaux

Spireaux kweekt verse Spirulina in onze innovatieve photo-bioreactoren. Spirulina is een extreem duurzame en gezonde voedingsbron.

Spirulina zit bomvol eiwitten, omega vetzuren, vitamines, mineralen en phycocyanin. Het versterkt hierdoor o.a. het immuunsysteem en bevordert de ontwikkeling van de hersenen. Doordat wij een vers product zullen leveren dat volledig geur- en smaakneutraal is, kan het als basisingrediënt worden gebruikt voor allerlei voedselproducten zoals bijvoorbeeld vegaburgers, smoothies en sauzen.

De waardeketens van de huidige voedselindustrie zijn lang, inefficiënt en zeer belastend voor het milieu. Door verse Spirulina te gebruiken, gekweekt in onze gespecialiseerde reactoren kunnen gezonde eiwitten worden geproduceerd voor een fractie van de ecologische kosten. Het compacte ontwerp van de reactoren zorgt ervoor dat deze binnen in iedere stad kunnen worden geplaatst, dicht bij de consumenten.

Onze missie is dus om gezond voedsel, op duurzame wijze in Nederland te produceren zodat we de planeet en de mensen erop gezonder kunnen maken.

Momenteel zijn wij druk bezig met de verfijning van onze vierde generatie LED photo-bioreactor. De afgelopen jaren hebben wij grote stappen gezet om de efficiëntie van deze reactoren te verbeteren en ze gereed te maken voor grootschalige productie. Verder hebben wij afspraken gemaakt met leveranciers en potentiele afnemers en mogelijke marktimplementaties geanalyseerd.

Spirulina staat bekend als algje, maar is eigenlijk een cyano bacterium. Dit houdt in dat er geen celwand om de nucleus van de cel zit. Dit heeft als voordeel dat spirulina rauw goed opneembaar is voor het lichaam, zonder enige nabewerking. Algjes moet je echter nog chemisch of mechanisch bewerken voordat je het kan eten.

afbeelding van Tim
Tim Ondernemer

Ik heb tijdens mijn afstudeerwerk in Indonesie voor het eerste gezien welke impact super gezonde microorganismes kunnen hebben voor mens en milieu. Met Spireaux wil ik voldoende kennis en middelen verzamelen om dit project voort te kunnen zetten. Daarnaast wil ik een alternatief op de inefficiente ketens van de huidinge voedselindustrie demonstreren en zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om van de bijzondere eigenschappen van verse Spirulina te profiteren.

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2015

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 288 projecten