afbeelding van Antoine
Antoine Ondernemer

SpelenderGrijs

Een boekingskantoor voor verzorgings- en verpleeghuizen. Onze scholieren en studenten maken muziek, geven mini-colleges en zitdanslessen.

Terwijl wij in een wereld leven waarin wij met één druk op de knop kunnen Facetimen met iemand aan de andere kant van de wereld en wij met één swipe naar rechts onze toekomstige levenspartner kunnen leren kennen, is er een grote groep mensen in onze naaste omgeving die vereenzaamt. Door talentvolle studenten en scholieren aan verzorgings- en verpleeghuizen te koppelen, zorgen wij voor verfrissing in de agenda’s van de bewoners, hun familie en omwonenden. Op die manier faciliteren wij sociale interactie en gaan wij de strijd aan met eenzaamheid. Daarnaast krijgen jongeren de kans onder begeleiding hun talenten te ontwikkelen.

Na verschillende bijbanen in verzorgingshuizen te hebben gehad, kwamen wij tot de conclusie dat het vermaak van de bewoners een stuk leuker kan. Niet elke week hetzelfde liedje van het Urker Mannenkoor, maar een keer de klanken van een talentvolle violiste uit de buurt, So You Think You Can Zitdans of een college van een student kunstgeschiedenis. Wij zijn er van overtuigd dat een activiteit vermaak, verdieping, verbreding en verkenning moet bieden aan bewoners, familie en buren. Door uitdagende activiteiten te organiseren willen wij de drempel verlagen voor de omgeving om een huis binnen te stappen. Meer bezoek betekent meer gezelligheid en meer gezelligheid betekent minder eenzaamheid.

Wij hebben ten eerste publiciteit nodig. Onze aanpak werkt: de reacties zijn goed, maar nog lang niet iedereen heeft van ons gehoord. Wij willen SpelenderGrijs onder zoveel mogelijk huizen, ouderen en het verzorgend personeel onder de aandacht brengen. Ten tweede hebben wij financiële middelen nodig om het boeken van activiteiten verder te automatiseren. Zo kunnen de kosten voor de activiteiten laag houden en blijft het voor iedereen toegankelijk. Ten derde willen wij ons netwerk vergroten binnen de ouderenzorg. Wij komen vooral veel over de werkvloer, maar spreken nauwelijks met de top van de zorgorganisaties. Wij zijn benieuwd naar de belangrijkste drivers en doelstellingen van deze organisaties. Op die manier kunnen wij het nog makkelijker maken om bewoners te vermaken.

• Uitbreiden naar zes nieuwe regio’s. Om ons bereik te vergroten zullen wij allereest in nieuwe regio’s actief moeten zijn. • Onze (sociale) media bereik vergroten. Een vergroot bereik helpt ons bij de zoektocht naar jonge talenten om de groeiende vraag bij te houden. • Training van het team. Wij willen onze regiomanagers nog beter leren out-of-the-box te denken om activiteitenbegeleiders continu te verassen met nieuwe ideeën. Daarnaast willen we onze artiesten trainen om nog beter aan te sluiten bij de doelgroep. Op deze manier willen wij in elk huis in Nederland staan met onze activiteiten, zodat geen oudere zich meer verveelt.

afbeelding van Antoine
Antoine Ondernemer

Mijn naam is Antoine Steenkamer. Tot verkort was ik masterstudent Recht en Onderneming aan de Universiteit Utrecht. Precies een jaar geleden zijn wij begonnen met SpelenderGrijs. Wij groeien hard, maar het kan ons niet hard genoeg. Met veel plezier nemen wij deel aan Voor de wereld van morgen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten