afbeelding van Pierre
Pierre Ondernemer

Solease

Zonnepanelen verhuren zodat zonne-energie voor iedereen toegankelijk is

Solease verhuurt zonnepanelen en maakt ze daarmee toegankelijk voor iedereen. En dat voor een maandbedrag dat vaak lager is dan de huidige elektriciteitsrekening. Zo kan iedereen zonder investering en gedoe overstappen op duurzame energie van eigen dak en per huishouden gemiddeld 2 ton CO2 per jaar besparen. De maandhuur omvat volledige ontzorging in de vorm van financiering, installatie, monitoring, reparatie en verzekering. 

Verhuur in plaats van Koop: op naar de Deeleconomie

Solease gelooft dat een echt duur­zame econo­mie pas kan ontstaan als producten niet meer verkocht, maar verhuurd worden. Als de investering en dus ook het risico bij de ver­huurder ligt zal deze er namelijk voor zorgen dat het geleverde materiaal de beste prijs-kwaliteit­verhouding heeft. Dit is bij zonne­panelen nog eens extra belangrijk omdat het voor een klant lastig is om aan­bieders en het materiaal dat ze leveren te kunnen beoordelen. Wel geloven we dat huur alleen werkt als het volledig transparant gemaakt is voor de klant. Dit doen we door een faire marge te vragen maar ook onze flexibele exitopties af te rekenen tegen kost­prijs. Zo maken wij zonne­panelen bereikbaar voor iedereen zodat zoveel mogelijk mensen vandaag al kunnen beginnen met het besparen van euros en CO2.

De verhuur van zonnepanelen is een succes en daardoor kunnen we uitbreiden. Om dat te realiseren maken we gebruik van crowdfunding. Het mooie aan een crowdfunding: met crowdfunding kiest de burger weer zelf voor wat werkt en het heeft tegelijkertijd een mooi maatschappelijk proces: de ene persoon heeft de mogelijkheden om te investeren en daarmee een mooi rendement te krijgen en maakt daarmee het voor iemand anders mogelijk om zonnepanelen te gaan huren en daarmee kosten en CO2 te besparen. Zonne-energie van Nederlanders voor Nederlanders, echt bottom-up dus, want als we dit met zijn allen willen, dan hoeven we op niemand te wachten, maar gaan we het gewoon doen! 

afbeelding van Pierre
Pierre Ondernemer

In New Delhi, een van de meest vervuilde steden op aarde, ben ik vader geworden van een zoontje. Daar ben ik mij gaan afvragen: ‘wat laat ik voor mijn zoon achter?’ Ik zat daar in een mooi expat-hotel. Het was 45 graden en ik had zes airco’s die aan het loeien waren. De stroom viel uit omdat de elektriciteitsbedrijven de vraag niet konden bijbenen. Een dieselgenerator ging aan en zwarte rookwolken trokken aan mijn raam voorbij. Ik dacht: ‘Dit moet je technisch toch direct op kunnen lossen?’ Naar mijn idee zouden zonnepanelen daar een groot deel van de problemen kunnen oplossen. En zo is het balletje langzaam gaan rollen en ben ik uiteindelijk met Solease gestart.

Update

Meedoen met Solease en zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken? Dat kan nu via de crowdfunding: opc.to/solease.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Klimaatbescherming

Alle 390 projecten