afbeelding van Reinout
Reinout Ondernemer

Sofoli: 1 jr geen kleren kopen

Koop 1 jaar geen kleding & Beleef dagelijks de zoektocht naar eerlijke kleding mee. Aan 't eind ontvang je jouw eigen 100% correcte outfit.

Gisteren liepen mijn vriendin en ik langs mijn favoriete winkel. Toch even naar binnen. Daar hing hij: een heerlijke 'hooded sweater'. Even aan doen. Voelde heerlijk zacht, originele kleur, mooie afwerking: “staat je leuk!” Van €89 voor €59. Doen toch?Maar: stiekem heb je kasten met kleren die je (bijna) nooit draagt. En sinds ik zelf kinderen heb kan ik steeds moeilijker wegkijken van waar en door wie kleding gemaakt wordt.

Om nog maar te zwijgen van alle resources die worden verbruikt in het verkrijgen van katoen, de promotie en verkoop. De CO2 print, het drink water.Ik heb geen plezier meer in “shoppen” en verbaas me er steeds meer over dat dit voor zoveel mensen een ontspannende hobby is geworden. Dingen kopen.Toen ik dit deelde met mijn vriendin wees ze mij op Sofoli.

Dit is een groeiende groep vrolijke mensen die een uitdaging aangaan: Een jaar lang geen kleren kopen. Ondertussen wordt je onderdeel van een beweging die nu eens heel duidelijk wil krijgen waar en hoe kleding gemaakt wordt. Rondgeleid én uitgedaagd door een team van onderzoeksjournalisten wordt je meegenomen in filmpjes, blogs, cartoons en andere vormen waarin we  de helden en schurken van de kledingindustrie in de spotlight zetten. In hun hemd en van top tot teen. Niet om flauw of negatief te zijn, vooral juist opzoek naar die mensen die het wél goed doen. Wat is nou echt fijne kleding voor ons allemaal? Mooi, netjes, duurzaam, puur.

Je spaart natuurlijk veel geld uit door geen kleren te kopen. Je mag zelf kiezen wat je daarvan geeft aan de mensen die voor jou op pad zijn. En als beloning voor wanneer je het redt, krijg je aan het einde van het jaar een 100% correcte en supermooie outfit. Voor jou persoonlijk uitgezocht, en samengesteld uit kleding die duurzaam geproduceerd is in een fijne omgeving door mensen die plezier hebben in hun werk. En waarmee jij blij bent, en weer lang vooruit kan.

Natuurlijk wil je wel fris blijven, dus krijg je van Sofoli ook af en toe een nieuw paar sokken of ondergoed toegestopt. Sofoi staat dan ook voor Socks For Life  

afbeelding van Reinout
Reinout Ondernemer

Papa, Service Designer, veranderaar. Founder van Takecarebnb.com en Growapair.nl Niet klagen, maar aan de slag. Er is nog nooit een tijd geweest waarin je zoveel kans hebt gehad te veranderen hoe je wereld er uit ziet.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 369 projecten