afbeelding van Diana
Diana Ondernemer

SoepStarter

Maak eens per week soep van #weggooigroente en red samen met ons grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar!

Hoe red je ruim 128 miljoen kilo groente van verspilling? Door de grootste verspiller, de consument, te helpen die groenten op te eten in plaats van weg te gooien. 

Soep maken van resten uit de groente-la is goed voor je lijf, het milieu én je portemonee. Toch lukt dat vaak niet: mensen zijn te druk, of vinden het ingewikkeld. Met SoepStarter maak je in een kwartier soep van willekeurig welke groente er in je koelkast ligt te verpieteren. Zonder recept, zonder bouillonblokje en vooral: zonder gedoe.

SLUITEN VAN RESTSTROMEN - THUIS

Met SoepStarter upgrade je een halve kilo kansloze groente tot een liter lekkere #weggooigroentesoep. Een halve kilo - dat klinkt niet zo indrukwekkend. Maar: “De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; een groot deel daarvan is groente,” legt initiatiefnemer Diana van Ewijk uit. “Als we daar met ‘n allen soep van maken, redden we bijna 130 miljoen kilo groente van verspilling.”

WAT IS SOEPSTARTER?

SoepStarter is een droge mix van gesnipperde ui, gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen. Met SoepStarter:

  • ... maak je van groente die je anders weg zou gooien snel en makkelijk soep - en hoef je dus niks meer weg te gooien
  • ... krijg je zonder extra gedoe een flink deel van je dagelijkse 250 gram groenten binnen - en eet je dus gezonder
  • ... is 100% natuurlijk - en bevat geen gistextract, palmolie of e-nummers
  • ... is compleet - je hoeft niet na te denken over 'n recept
  • ... is makkelijk - wij hebben de uien al gesnipperd, de kruiden fijngesneden, en de selderij gehakt. Je bent dus zó klaar!

En handig: SoepStarter is eindeloos houdbaar. Je bewaart het gewoon in je voorraadkast en gebruikt het zodra er weer groenten liggen te verpieteren. Gedroogde groenten behouden bovendien een groot deel van hun voedingswaarde. Win-win :-)

SOEPSTARTER: SMAKEN EN SPECIALS

SoepStarter is er in drie vaste smaken:

  • Frans, met o.a. tijm en oregano,
  • Indiaas, met o.a. kerrie en kurkuma
  • Arabisch, met oa ras el hanout en lavendel.

Verder zijn er limited editions met Rotterdamse makers:

Ook ontwikkelde Soephoofd de FruitsoepStarter, i.s.m. Pineut. FruitSoepStarter bestaat uit een mix van crunchy kokos, friszure sumac en lichtpittige gember. Daarmee maak je van willekeurig welk fruit er ligt te zieltogen in je fruitschaal een bijzondere smoothie. Van die iets te bruine banaan bijvoorbeeld, en die onderste aardbeien uit de doos. Of die overrijpe mango...

OVER SOEPHOOFD

Soephoofd is een Rotterdams foodblog en souplab. Sarina Karouw en Diana van Ewijk ontwikkelden SoepStarter, waarmee ze consumenten helpen minder te verspillen. Daarnaast geeft Soephoofd op regelmatige basis workshops, verstuurt ze een wekelijkse nieuwsbrief met soeprecepten en no waste-tips en runt zij een Rechtstreex-wijkpunt in het Rotterdamse Spangen, waarmee zij haar buren in staat stelt rechtstreeks bij de boer boodschappen te doen.

SAMENWERKEN?

Daar zijn wij altijd in geïnteresseerd! Mail Sarina Karouw via sarina@soephoofd.nl.

 

afbeelding van Diana
Diana Ondernemer

Soephoofd en food waste warrior. Helpt de huis-, tuin- en keukenconsument zijn/haar reststromen te sluiten. Make soup, not waste! ======================================== OVER SOEPHOOFD SoepStarter is een initiatief van Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot ze daarom elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg. Eenmaal weer aan het werk bleek het maken van een dagelijkse soep best lastig. Samen met Karouw bedacht ze SoepStarter; een mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen waarmee je binnen een kwartier een pan soep maakt van #weggooigroente. Door de basis alvast te snijden en de kruiden toe te voegen, ben je binnen een kwartier klaar. SoepStarter is ideaal voor mensen die tussen werk, school, file en sportclubjes door voldoende groenten willen eten en tegelijkertijd, zonder al te veel gedoe, hun persoonlijke verspilling willen verminderen. En dat is nodig ook: de gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; 10 kilo daarvan is groente. Doodzonde, want met een beetje meer moeite maak je er een heerlijke soep van. Als we dat allemaal eens in de twee weken doen, redden we grofweg 130 miljoen kilo groente per jaar van verspilling. De moeite waard, toch? Met SoepStarter bespaar je meer, verspil je minder en eet je gezonder - da's drie vliegen in één klap :-) Soepze!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 359 projecten