afbeelding van Martijn
Martijn Ondernemer

SNEW

Wij zetten grondstoffen in een circulair concept om ze zo te herbruiken ipv verbruiken. In westerse landen én in ontwikkelingslanden!

SNEW zet grondstoffen in een circulair model. Door de levenscyclus van IT- en telecomproducten zo lang en duurzaam mogelijk te verlengen, worden er beduidend minder grondstoffen onnodig gebruikt. Dit doen wij door ons 3R-concept: recollect, reuse en recycle. Onze aanpak is mondiaal: door Asset Recovery en Urban Mining pakken wij de wereldwijde afvalberggroei aan, met name in opkomende markten.

Dit is nodig omdat over 20 jaar maar liefst 30% van alle grondstoffen op zijn

In de westerse landen geven we deze ICT apparatuur een tweede leven door re-marketing. De apparatuur wordt technisch en cosmetisch opgeknapt en als refurbished verkocht, een stuk goedkoper en milieuvriendelijker. Daarnaast ontzorgen wij onze klant door aanvullende diensten te bieden waar de fabrikant stopt. 

Een deel van deze ingenomen producten verkopen wij ook in ontwikkelingslanden middels een SecondLife-concept, tegen een voor hen betaalbare prijs uiteraard. Zo maken we onze markten daar toegankelijk en daarmee de digitale wereld. In ontwikkelingslanden passen wij Urban Mining toe tijdens het verkoopproces door de lokale bevolking een inruilpremie aan te bieden voor de lokale end-of-life apparatuur. Zo kunnen we de groeiende afvalbergen verkleinen en een enorme voorraad grondstoffen terugwinnen. Dit gehele proces maakt SNEW circulair. Zo maakt SNEW (onder andere) de ICT-markt circulair.

Het bovengenoemde komt samen in ons project in ontwikkelingslanden: 1We SNEW: een innoverende samenwerking waar MVO en ICT elkaar vinden in een ideële en commerciële ontwikkelingssamenwerking in opkomende markten. 

Onze missie met dit vernieuwende concept is allereerst het verminderen van grondstofgebruik omdat hier grote urgentie achter zit. Middels onze urban mining aanpak willen we de grondstoffen aanvullen om het tekort tegen te gaan. Er ligt zo ontzettend veel op die afvalbergen, dat we nog een hele lange tijd voorzien kunnen zijn.

Daarnaast willen wij met ons 1We SNEW project vijf miljoen mensen toegang geven tot communicatie middels een miljoen PC's in vijf jaar. En daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken! Zie hier de impact van één PC: 30 schoolkinderen in Bangladesh toegang tot internet:

Over 20 jaar is 30% van de grondstoffen op

Hoe dit komt? We leven in een consumptiemaatschappij waarin we steeds het nieuwste van het nieuwste willen en het nieuwste een dag later alweer te oud is. We roven de aarde van al haar grondstoffen en vervuilen haar in het proces hiervan. Dit moet anders. Er is dus dringend vraag naar oplossing, er is dringend vraag naar een circulair systeem voor grondstoffen. Dit is SNEW. Wij lossen dit in één klap op. 

SNEW is een specialist in all-inclusive recycling van ICT apparatuur. Wat ons speciaal maakt, is ons circulair concept voor grondstoffen. Wij gaan grondstoftekort tegen door gebruikte grondstoffen in een circulair proces te zetten om zo de grondstoffen te herbruiken in plaats van ze te verbruiken. 

Helaas hebben we op dit moment het hardst geld nodig. Wat wij hebben opgezet, kan en zal winstgevenst worden maar er zal eerst geinvesteerd moeten worden. Hiermee kunnen we investeren in het opzetten van betere processen, een goede webportaal om het voor onze klanten makkelijker te maken om ons te vinden en spullen aan te bieden en uiteraard liquiditeit om meer spullen in te kopen en deze een nieuwe levenscyclus te geven. Al met al zijn het opstartkosten en kunnen we op de langere termijn zelfvoorzienend zijn.

Op dit moment zijn wij samenwerkingen aan het aangaan met betrouwbare partners die zeker een toegevoegde waarde hebben. Deze projecten zullen binnen één jaar langzaamaan uitrollen. Daarnaast streven wij er na om in 2016 te starten met onze projecten in ontwikkelingslanden, te beginnen met de eerste cybershop in Bangladesh.

afbeelding van Martijn
Martijn Ondernemer

Van jongs af aan heb ik al een enorme passie gehad voor hergebruik van spullen. Mijn roots liggen oorspronkelijk in de autotechniek en ik was hierdoor op vroege leeftijd betrokken bij de oprichting van de STIBA, een branche vereniging van autosloperijen. Dit resulteerde in mijn inspiratie en drive om een soortgelijk concept voor de ICT markt op te zetten. Uit deze drive en inspiratie is SNEW ontstaan. SNEW is een specialist in all-inclusieve recycling van IT en telecom apparatuur. Wat ons speciaal maakt, is ons circulair concept voor grondstoffen. Wij willen het grondstoftekort tegengaan door gebruikte grondstoffen in een circulair proces te zetten om zo de grondstoffen te hergebruiken in plaats van ze te verbruiken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 596 projecten