afbeelding van Roger, Dennis en Almar
Roger, Dennis e... Ondernemer

Smyle

Join de tandpastarevolutie met onze ‘Smyle Tabs’! Een plastic-vrij, zero-waste, vegan, natuurlijk tandpasta-tabletje. The time is now.

Smyle begint een tandpastarevolutie voor een betere wereld.​

Wij beginnen een revolutie. Wij vinden dat de vervuilende plastic tandpasta-tube  - uitgevonden in de 19e eeuw - een verpakkingsoplossing is die niet meer geschikt is voor de 21-e eeuw. Wij vinden het ook niet meer van deze tijd dat wij onze tanden tweemaal per dag poetsen met goedkope vulstoffen, agressieve chemicaliën en kunstmatige kleurstoffen en smaken. En dat dieren voor ons lijden voor het testen van nieuwe tandpasta’s kan niet waar zijn.

Wij als Smyle introduceren daarom op korte termijn onze ‘Smyle Tabs’, dit zijn zero-waste en cruelty-free tandpasta tabletten die alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Plastic-vrij en vegan.

Zo gaan wij helpen voorkomen dat er:

  • wereldwijd 1.5 miljard plastic tandpasta-tubes in onze vuilnishopen en oceanen terecht komen. Dat zijn jaarlijks meer dan 200 Eiffel Torens bekleed met tandpasta-tubes.
  • meer dan 25% tandpasta-verspilling plaatsvindt, omdat er tandpasta in tubes achterblijft en er teveel op tandenborstels wordt gedaan
  • er duizenden dieren wereldwijd lijden voor onze mondverzorging
  • we 2 maal daags schadelijke stoffen binnenkrijgen die onze gezondheid kunnen schaden

Smyle Tabs

Onze Tabs bestaan alleen maar uit natuurlijke ingrediënten, waaronder pepermunt, citroen, aloe vera, xylitol, natriumcarbonaat en vitamine C. 

De eerste Tabs zijn geproduceerd en daar zijn we nu mee aan het testen en doorontwikkelen. Ze zijn al super goed en we verwachten in oktober de productontwikkelingsfase achter de rug te hebben en in Q1 2020 live te gaan.

Onze Tabs zijn een Nederlands product en worden in Nederland geproduceerd door een bedrijf gecertificeerd conform ISO22000 voor voedselveiligheidsmanagement en GMP als kwaliteitsborging voor o.m. de farmaceutische en voedingsmiddelen-industrie.

Hoe de Tabs werken?

  • Je kauwt een Tab kapot in je mond
  • Je maakt je tandenborstel nat en begint met poetsen
  • Je spuugt het uit en klaar is Kees

De Tabs worden geleverd in een composteerbare verpakking, waarmee je 2 maand lang 2 maal per dag kunt poetsen en waarmee je 2 plastic tubes ‘bespaart’. Qua verpakking zijn we hiervoor nog met specialisten verschillende mogelijkheden aan het uitzoeken, erop gericht om met een materiaal te werken dat in huidige Nederlandse afvalverwerkingsinstallaties afbreekbaar is. 

En als je een abonnement neemt, dan krijg je er een cool glazen flesje bij, waar je de Tabs in kunt bewaren die je elke 4 maand gratis thuisbezorgd krijgt. We versturen het je in een plastic-vrije envelop of A5 doos op per brievenbuspost.

Wij gaan in eerste instantie onze Tabs verkopen vanaf ons eigen online platform. Tegelijkertijd gaan we ook verkennen hoe snel we in (fysieke) winkels te verkrijgen zijn en in hoeverre b.v. hotels geïnteresseerd zijn in onze Tabs.

Eiffel Torens van tandpasta-tubes besparen

Ambities horen groot te zijn. Het is onze ambitie om internationale tandpasta-revolutie te ontketenen en zo snel mogelijk te voorkomen dat er jaarlijks een Eiffel Toren bekleed met tandpasta-tubes terecht komt in onze vuilnishopen en onze oceanen. Zo zetten we een nieuwe trend voor consument en producent.

En de daaropvolgende mijlpaal is het voorkomen dat jaarlijks 50 Eiffel Torens bekleed met tubes in het milieu terecht komen. Want dan hebben we wereldwijd de tandpasta-sector echt op sleeptouw genomen.

Doe jij met onze revolutie mee?

 

P.s. We zijn te vinden bij de Kamer van Koophandel onder nummer 75765918. 

afbeelding van Roger, Dennis en Almar
Roger, Dennis e... Ondernemer

Wij zijn Roger, Dennis en Almar. Wij zijn duurzame ondernemers (we hebben respectievelijk Bamboobrushsociety, Klooker en De Betere Wereld opgericht) die met Smyle een tandpasta-revolutie gaan ontketenen. Wij gaan voor een wereld met goede tandverzorging, maar zonder plastic vervuiling, zonder tweemaal daags je tanden te poetsen met slechte chemicaliën, zonder tandpasta-verspilling en zonder dieren hiervoor te laten lijden. Lees er meer over in onze projectbeschrijving.

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 328 projecten