afbeelding van Ruben
Ruben Ondernemer

SKOT Sustainable Shirts

SKOT maakt het meest duurzame overhemd op aarde. Waarbij kwaliteit, design en duurzaamheid hand in hand gaan.

"Mooie duurzame mode is mogelijk voor iedereen"

De mode-industrie is 1 van de meest vervuilende industrieen ter wereld. Daar wil SKOT iets aan doen. Daarom maken we het meest duurzame overhemd op aarde. Het is niet alleen duurzaam, het is ook van hoge kwaliteit. Daarom gaat het lang mee en heb je er jarenlang plezier van. 

We maken gebruik van het 3x fair principe. Fair materials, fair production en fair chain. De materialen zijn fair omdat we alleen biologisch katoen gebruiken. En ook natuurlijke knopen, van gerecyclede kokosnoot en duurzaam gekweekte luxe parelmoer. De productie is fair omdat we met fabrieken samenwerken met hoge en eerlijke arbeidsstandaarden. Daarbij zijn we transparant in wat we wel en nog niet doen. Tenslotte zijn we fair in onze keten door een circulair proces, we geven statiegeld op onze overhemden. Lever na gebruik je overhemd weer in voor een premie, wij recyclen het en maken er weer nieuwe grondstoffen van. 

We kunnen deze duurzame en hoge kwaliteit aanbieden tegen een scherpe prijs. Omdat we direct samenwerken met fabrieken en online aan consumenten verkopen. Daarom heb je al een luxe overhemd voor 79 euro. 

De missie van SKOT is 100% duurzame mode. We zijn net begonnen met onze reis door het meest duurzame overhemd aan te bieden. We willen hier steeds verder in verbeteren en steeds meer impact maken.

Kijk ook op skotfashion.com

Impact

Kleding is fantastisch en heeft grote aantrekkingskracht op mensen. Hoe mooi zou het zijn als de modeindustrie radicaal zou verduurzamen? De wereld zou er nog mooier van worden. Zeker de wereld van morgen. 

SKOT wil het goede voorbeeld geven van een duurzaam business model. Tegelijk willen we steeds verder verbeteren en steeds meer impact maken. 100% duurzaamheid is een reis en SKOT is daarmee net begonnen. We willen voorop blijven lopen en een toonbeeld zijn voor de combinatie kwaliteit, design en duurzaamheid voor een betaalbare prijs. Niemand koopt lelijke kleding die duurzaam is gemaakt. Je krijgt bij ons een kwaliteitsoverhemd én impact.

SKOT maakt op verschillende manieren impact op een betere wereld. Zo bespaar je met elk overhemd 2.000 liter water en 200 milliliter aan chemische stoffen. Bodemverontreiniging en watervervuiling worden voorkomen, net als kinderarbeid, gedwongen arbeid en onveilige werkomstandigheden. SKOT maakt de afvalberg van gebruikte kleding niet groter maar juist kleiner. We streven naar een minimale impact op de natuur en een positieve impact op de mensen die de producten maken. Hoe meer overhemden we verkopen en hoe meer bedrijven ons voorbeeld volgen, hoe groter de impact.

Voor bewuste mannen

SKOT richt zich op de bewuste man die er goed uit wil zien. En die ook meer wil weten over de oorsprong van zijn kleding. Mensen willen steeds meer een goed verhaal bij hun aankopen. In de mode-industrie zie je dit al meer bij vrouwen, bij mannen is dit nog meer in ontwikkeling. Mannen vinden vooral de pasvorm en een juiste prijs/kwaliteit belangrijk, daarom is er veel aandacht besteed aan het design en de stoffen. De hoogwaardige kwaliteit biologisch katoen zorgt voor een zachte stof en een lange levensduur. Je hebt jarenlang plezier van je overhemd. Het design is afgestemd op de moderne Nederlandse man, met een slanke fit, iets langere mouwen en een stevige, aansprekende boord. Er is veel aandacht voor detail, zoals natuurlijke knopen, contrasterende kleuren en de juiste lengte van het overhemd.

Missie SKOT

SKOT gelooft in een leuke en eerlijke wereld. Mode zou mooi, leuk en eerlijk verdeeld moeten zijn, niet vervuilend en inhumaan. Daarom maken we shirts met een minimale impact op de natuur en positieve impact op de mensen die het maken. Met eerlijke prijzen en transparantie in wat we doen. SKOT is net begonnen met de reis. Het doel is 100% duurzame mode.

Over SKOT

SKOT Fashion B.V. is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming zijn er belangrijker dingen naast het maken van winst. SKOT stimuleert een duurzame levensstijl. Niet meer van de aarde gebruiken dan zij kan genereren. In deze consumerende wereld betekent dit simpelweg vermindering, hergebruik en recycling. Verminder de belastende impact die we maken en vervang het voor een bewuste en duurzame voetafdruk.

Ruben van Veen is de drijvende kracht achter SKOT. Toen hij in New York woonde, merkte hij dat de wereld wat hulp kon gebruiken om het evenwicht tussen people, planet en profit te herstellen. Met steun van groene ondernemers en ervaringsdeskundigen in de kledingwereld besloot hij een voorbeeld te geven. Hij startte SKOT dat zich richt op 100% duurzaamheid. Ruben woont nu in Amsterdam en gelooft sterk in de groene economie en in de creërende macht van mensen om de wereld naar veiliger terrein te leiden.

afbeelding van Ruben
Ruben Ondernemer

Even voorstellen: Ruben van Veen. 37 jaar, woonachtig in Amsterdam en een passie voor duurzaam ondernemen. Ik geloof dat duurzame mode een hit kan worden. Daarom ben ik SKOT Fashion gestart, een nieuw merk voor duurzame overhemden. Duurzaam in materialen, in de productie en in de hele keten, bijvoorbeeld door recycling na de levensduur. Ik noem het het 3x Fair principe. Met daarbij geen concessies aan prijs en kwaliteit. Het doel is 100% duurzame mode!

Update

Lees mijn blog op joop.nl over Fashion Revolution Day: http://www.joop.nl/opinies/niemand-trekt-zich-het-probleem-van-kledingleed-aan

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 444 projecten