afbeelding van Aafke
Aafke Ondernemer

Skillls

Wat wil jij leren? Zoek en boek online de skill die je wilt leren. Of train anderen en verdien een beetje bij.

Makkelijk meer leren en delen. "Zelf doen", zoals peuters het zeggen. Ik wil mijn hele leven blijven leren. En met mij velen anderen. Maar dat is niet altijd makkelijk, aangezien leren in onze maatschappij best kostbaar is. Cursussen kunnen lang, duur of ver weg of zeldzaam zijn. Maar wat nou als je NU iets wilt leren. Er moet toch een gemakkelijke manier bestaan om snel iets te leren? Of om met je eigen skillls anderen te helpen en zelf iets bij te verdienen, zonder dat je er direct een bedrijf voor hoeft te starten? Skillls is daarop het antwoord. Lang leven het leren! Een online platform waar we kennis en vaardigheden delen. Zodra je de behoefte voelt, waar je ook bent, ga je online, kijk je waar en bij wie je terecht kan en boek je direct de skilll die je wilt leren. Zo gaat waardevolle kennis niet verloren en blijven we van elkaar leren. Want tegelijkertijd kunnen al die mensen die hun vaardigheden nu niet benutten, aanbieden. Je zoekt of biedt een cursus aan. Als trainer bepaal je zelf de prijs, het aantal deelnemers en vul je online je beschikbaarheid in. En de locatie: of de cursus bij je thuis, aan huis of op een werkplaats is. Om kwaliteit te waarborgen moet je aangeven of je gecertificeerd bent en daarnaast ontvang je reviews: deelnemers kunnen na afloop van een workshop een recensie achterlaten op basis van je vaardigheden, communicatie en prijs/kwaliteit. Zo weet je bij het boeken wat je kunt verwachten voor je geld.

In mijn zoektocht naar een cursus 'leer bewerken', dacht ik 'dit moet toch makkelijker kunnen'. De wereld van de cursussen en workshops is zo gesloten, dat het veel tijd en geld kost om er een te boeken en te volgen. Een canceling vanwege 'te weinig aanmeldingen', pas over 8 weken of mijlen ver weg. Daarnaast wil ik zien welke cursus anderen volgen, welke goed is en een eerlijke prijs betalen. Bovendien zitten er een hoop mensen thuis die over veel skills beschikken die nu verloren gaan. ZZP'ers of ouderen, zij hebben tijd en kennis waar anderen naar op zoek zijn. Iemand die je op weg kan helpen, zodat je daarna zelf weer verder kunt. En daar mogen zijn dan best aan verdienen. Verrijk je vaardigheden door sneller, gemakkelijker en goedkoper te leren. Van elkaar en met elkaar.

Draagvlak en geld voor de ontwikkeling van het platform. Zodra het platform live is (lees: 'de achterkant werkt') kan iedereen zich aanmelden om te leren of skillls aan te bieden. Zodat de wereld een stukje socialer & slimmer wordt.

Zodra er budget beschikbaar is voor het bouwen van het platform, gaan we online aan de slag om het aanbod van cursussen zo hoog mogelijk te krijgen. We nemen contact op met bestaande aanbieders, maar zullen vooral iedereen motiveren om hun vaardigheden aan te bieden voor een zacht prijsje. Je wordt uiteraard beoordeeld door je deelnemers, dus we helpen iedereen met tips voor de verwachtingen van de cursist. Tegelijkertijd gaan we iedereen aansporen om meer te leren of op zoek te gaan naar een leuke activiteit of vermaak. Leer met een clubje ouders je kinderen schminken, ga samen met je zus een kleurcursus volgen of boek een cursus masseren voor een vrijgezellenfeest. Alles kan! Doe vooral lekker inspiratie op, zonder dat je weken en veel geld verder bent.

afbeelding van Aafke
Aafke Ondernemer

Een creatieve ondernemer met een voorliefde voor communicatie. Een storyteller by heart, leergierig en altijd met een lach. Gedreven om de wereld een stukje mooier te maken, nooit te oud om te leren en altijd bereid om anderen te helpen. En wie ben jij?

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 595 projecten