afbeelding van Quirien, Rogier & Resy
Quirien, Rogier... Ondernemer

Sipster

Sipster is het platform voor duurzame alternatieven voor plastic rietjes, van wegwerp rietjes van stro tot herbruikbare rietjes van bamboo.

Wereldwijd worden er per dag honderden miljoenen plastic rietjes gebruikt. Het gebruik van plastic rietjes is een gewoonte waar ook bijna iedere Nederlander zich schuldig aan maakt. Al deze rietjes worden na eenmalig gebruik weggegooid, ontglippen het recyclingssysteem en komen op afvalhopen en in onze oceanen terecht. Plastic rietjes zijn alles behalve duurzaam: ze worden binnen 5 seconden geproduceerd waarbij veel fossiele brandstoffen gebruikt worden, worden vaak maar 5 minuten gebruikt en doen er 200 jaar over om af te breken.

Sipster is opgericht door drie jonge ondernemers die geloven dat het massale gebruik van plastic rietjes niet langer genegeerd kan worden. Toen we ons realiseerden dat elk plastic rietje na gebruik nog 200 jaar onze aarde zou vervuilen, besloten we dat het tijd was om actie te ondernemen.

In 2017 ontmoette het Sipster-team een ​​lokale producent van herbruikbare bamboe rietjes in de bergen in het Noorden van Vietnam. We waren erg onder de indruk van zijn skills en zijn product, en hadden daarmee onze eerste partner gevonden. En kernwaarde van Sipster is om ervoor te zorgen dat onze producten zowel een ecologische als sociale impact hebben. We hebben nauw samengewerkt om de kwaliteit van de bamboe rietjes verder te verbeteren en we hebben samen duurzame verpakkingen en 100% natuurlijke borsteltjes van kokosvezel voor de rietjes ontwikkeld. Met deze ready-to-go set kan iedereen zijn eigen herbruikbare rietje overal mee naartoe nemen.

Sipster wilt niet alleen mensen helpen om te stoppen met het gebruik van plastic rietjes door duurzame en herbruikbare to-go sets aan te bieden, maar stimuleert ook vanuit de andere kant horecagelegenheden om de switch te maken naar een duurzaam alternatief.  Begin 2018 hebben wij op het Sipster platform onze productlijn uitgebreid met meer duurzame rietjes, zoals rietjes van metaal, stro en van aardappelzetmeel die na gebruik verwerkt kunnen worden tot compost. Het platform is veranderd in een plek waar iedereen die met het gebruik van plastic rietjes wil stoppen een perfect alternatief kan vinden.

afbeelding van Quirien, Rogier & Resy
Quirien, Rogier... Ondernemer

Sipster is opgericht door drie jonge ondernemers, Quirien, Rogier en Resy, die geloven dat het massale gebruik van plastic rietjes niet langer genegeerd kan worden. Toen we ons realiseerden dat elk plastic rietje na gebruik nog 200 jaar onze aarde zou vervuilen, besloten we dat het tijd was om actie te ondernemen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 418 projecten