afbeelding van Stephan
Stephan Ondernemer

Shop Like You Give a Damn

Wij zijn Shop Like You Give a Damn, hét online vegan warenhuis van Nederland. We willen van diervriendelijk shoppen een pleonasme maken.

Één online warenhuis voor je hele vegan shopping list

Welkom bij Shop Like You Give a Damn, hét online vegan warenhuis van Nederland. We hebben kleding, schoenen, tassen, portemonnees, riemen en andere accessoires, cosmetica en verzorgingsproducten in ons assortiment. Allemaal vegan. For those who give a damn.

Want de vegan markt is booming. Mensen beseffen meer en meer dat hun levensstijl niet in lijn is met de draagkracht van de aarde. Ze willen veranderen. En daar helpen wij hen bij.

Het kan voor een (nieuwe) vegan namelijk erg complex en overweldigend zijn om passende vegan kleding of plantaardige, dierproefvrije cosmetica te vinden. Er is zoveel om rekening mee te houden! Denk aan dat leren label op de achterkant van een gemiddeld paar jeans bijvoorbeeld, een deel (mohair- of alpaca)wol in een dikke wintertrui, of honing in een gezichtsmasker dat getest is op proefdieren.

Want een plantaardig dieet is één ding, maar ben je veganist, dan zie je (voor zover mogelijk en praktisch haalbaar) af van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren voor eten, kleding of andere doeleinden.

We willen de drempel om vegan te worden graag verlagen door je het zo gemakkelijk mogelijk te maken om de items te vinden die je zoekt. Wij verzamelen daarom op ons platform alle producten die in Nederland leverbaar zijn. Gegarandeerd vegan. Als marketplace bundelen we zo het vegan aanbod in Nederland van vele webshops en merken en maken het mogelijk om al deze producten in één keer af te rekenen. Gemakkelijker kan het bijna niet :-)

Vegan, duurzaam, fairtrade, gerecycled, biologisch, ...

Niet alleen is alles wat je bij Shop Like You Give a Damn kunt kopen plantaardig, veganistisch en dierproefvrij, ook zijn we bezig binnen het assortiment duurzame, fairtrade, gerecyclede en biologische lijnen op te zetten.

Onze missie

We bestaan omdat wij dromen van een wereld waarin veganisme niet de uitzondering, maar de regel is. Een wereld waarin een dierenleven niet bestaat om de mens te dienen. Een wereld waarin mens en dier in harmonie leven. 

Wij zijn een gloednieuwe vegan start-up met grootste plannen en een gezonde dosis ongeduld om de shopwereld eens goed op zijn kop te zetten. Onze missie is om diervriendelijk shoppen zó gemakkelijk te maken, dat het raar voelt om het niet te doen. Op deze manier dragen wij ons steentje bij. Zo komt die wereld waar we van dromen met elke aankoop een beetje dichterbij.

Waarom veganisme?

Hoewel veganisme is ontstaan vanuit compassie voor dieren, wordt steeds duidelijker dat een veganistische leefwijze nog veel meer positieve effecten met zich meebrengt. Met een vegan leefstijl eet je namelijk ook vaak gezonder, ben je minder belastend voor het milieu en draag je minder bij aan oneerlijke voedselverdeling in de wereld.

Elke keer dat jij met je portemonnee de vegan keuze maakt, breng je een stem uit voor het verminderen van dierenleed. Voor een beter milieu. Voor het terugbrengen van honger in de wereld. En voor een gezondere jij.

Hoe gaan wij onze missie realiseren?

In juli 2018 is ons online vegan warenhuis Shop Like You Give a Damn gelanceerd. Een eerste stap richting het realiseren van onze droom. Maar er is een hoop te doen! Het warenhuis zoals je ‘m nu ziet is nog maar het begin. De komende tijd breiden we ons assortiment drastisch uit en maken we het je steeds makkelijker om je favoriete producten te vinden!

Stephan, Alex & Kim

afbeelding van Stephan
Stephan Ondernemer

Commerciële veganist, gepassioneerd maar nuchter, vindt dat commercie en goed doen hand in hand gaan. Ondernemende geest en strategische online marketing skills. Bouwt via een online vegan warenhuis aan een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten