afbeelding van Tessa
Tessa Ondernemer

she blooms

celebrating womanhood, one period soap at a time

Wij geloven dat de wereld een stukje mooier en liefdevoller wordt als we vrouwelijkheid meer vieren en meer open communiceren over seksualiteit. Beiden zorgen namelijk voor begrip, contact en verbinding, én dat is hard nodig in de wereld van vandaag.

Om ervoor te zorgen dat meisjes en vrouwen een meer happy en healthy seksuele ontwikkeling doormaken en uitgroeien tot een vrouw die blij is met haarzelf en vol vertrouwen in de wereld haar stem laat horen, kiezen wij voor een aanpak die positief is en verbindende communicatie stimuleert. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we de period workshop en de period soap in het leven geroepen.

menstruatie workshop voor moeders

Om de moeders klaar te stomen om het gesprek met hun dochter over menstruatie en seksualiteit aan te gaan, runnen we momenteel in Zuid-Afrika een menstruatie workshop. Op een creatieve en speelse manier leren de moeders van alles over de menstruatiecyclus en leren ze basisvaardigheden om het gesprek met hun dochter ook echt aan te gaan. Ook delen de moeders hun eigen ervaringen. We behandelen zowel het fysieke, als ook het mentale en emotionele aspect van de menstruatie en vrouwelijke seksualiteit. Op deze manier krijgen de moeders het zelfvertrouwen en de empowerment om samen met hun dochter te praten over dit intieme onderwerp en te vieren dat ze vrouw is! 

a soap with a story: de period soap

Onze zeep is niet zomaar een zeep, het is een middel om vrouwelijkheid te vieren én het gesprek over vrouwelijke seksualiteit te openen. Je kunt de zeep zien als een zaadje dat wordt gepland op het moment dat je de zeep kado doet. Een zaadje dat uitgroeit tot een stralende bloem, zodat de dame in kwestie in zelfvertrouwen haar intuïtie durft te volgen en positief is over haarzelf.

Voor een persoonlijke touch zijn er drie verschillende period soaps, die allemaal een link hebben naar de meest voorkomende menstruatieklachten: krampen, vermoeidheid en stemmingswisselingen. De moeders in de workshop ontvangen de zeep in de laastse sessie als kado voor hun dochter en daarnaast verkopen we de zeep in Nederland om het project te kunnen financieren. De opbrengst wordt geinvesteerd in de zeep die de moeders ontvangen en het trainen van lokale trainers die daarbij een toolkit ontvangen.

Wij hopen dat iedere vrouw in de wereld ooit een She Blooms zeep kado mag krijgen, omdat het zorgt voor minder schaamte en meer zelfliefde, openheid en vrouwelijke kracht.

Together we bloom!

afbeelding van Tessa
Tessa Ondernemer

Er zijn wereldwijd nog zoveel taboes, onnodige schaamte, schuld en onzekerheden als het aankomt op communicatie en openheid omtrent menstruatie en vrouwelijke seksualiteit. Ongeacht achtergrond, religie of opleidingsniveau lijken mensen ongemakkelijk te worden als ze praten over seks en seksualiteit. En ik hoor je denken: ‘nou, bij mij valt dat best wel mee, ik ben vrij open’. Ik zet vraagtekens. Want hoe eerlijk en open ben jij als het echt intiem wordt? En spreek jij de woorden vagina, penis, borsten, menstruatie, beffen, pijpen, masturbatie en seks zonder blozende wangen uit? Wij geloven in het concept oefening baart kunst en de dingen benoemen zoals ze heten, vanaf jongs af aan (seksuele ontwikkeling begint eigenlijk al vanaf de geboorte). En wij geloven ook in de kracht van kwetsbaarheid. Want ja, het gesprek over seks met is echt niet het meest gemakkelijke. Toch is het superbelangrijk dat we het gesprek aangaan. Over seksualiteit, over liefde, over seks, over grenzen, over intimiteit, over de ja’s en de nee’s, over eigen ervaringen en vooral ook over de vreugde ervan. Met een luisterend oor, zonder oordeel en je eigen referentiekader even op de achtergrond.

Update

tweede batch period soaps is zojuist aangekomen in Nederland :)

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (1)

Meepraten? Login

afbeelding van jaap
top idee!
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 310 projecten