afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Seepje, wassen en poetsen voor een schonere wereld!

Seepje maakt was- en reinigingsproducten op basis van superschillen uit Nepal.

Seepje maakt wasmiddelen met een positieve sociale en groene impact! Wij zijn Melvin en Jasper, in maart 2013 realiseerden wij ons hoe iets kleins als een wasmiddel een enorme impact kan hebben op mens en milieu. Daarom hebben we het Seepje idee vorm gegeven! Dit werd mogelijk na het ontdekken van de Sapindus mukorossi-vrucht... De schillen van deze vrucht, ook wel Seepje schillen genoemd, groeien aan de Sapindus bomen in Nepal en staan bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep af.

Inmiddels zijn er negen verschillende Seepjes, verkrijgbaar in meer dan 1000 winkels in Nederland en België, waarmee we samen de wereld schoner én mooier wassen! Zo zorgen we in Nepal voor natuurbehoud en betere werk- en leefomstandigheden, en hebben de Waskanjers van Siza een onmisbare rol in ons productieproces.

Met Seepje willen we samen wassen weer leuk maken! Dit doen we door een positieve impact na te streven, op alles en iedereen betrokken bij onze producten. Niet alleen de gebruiker profiteert van Seepje als natuurlijk wasmiddel dat lekker ruikt en de kleren weer heerlijk schoon wast... Ook onze Nepalese schillenboer en haar werknemers profiteren ervan wanneer we de Seepje schillen voor een eerlijke prijs van ze kopen. We verbeteren actief en direct de werk- en leefomstandigheden bij onze Nepalese schillenboer.

Natuurlijk wordt ook de natuur blij van Seepje. We gebruiken natuurlijke grondstoffen, allemaal hernieuwbaar dus. Daarbij zorgen we in Nepal voor natuurbehoud aangezien de Sapindus bomen een beter doel dienen dan brandhout, wanneer we vragen naar de schilletjes. Wist je al dat de schillen volledig organisch geoogst worden en al onze etherische oliën biologisch gecertificeerd zijn?

Seepje Fans! Was met ons mee en vertel ons verhaal vooral aan iedereen die het maar wilt horen. Want... hoe meer mensen er met Seepje wassen, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mens en milieu, Dus like ons op Facebook, volg ons op Twitter en geef ons vooral een hartje op deze pagina.

afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit Nepal. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

Reacties (6)

Meepraten? Login

afbeelding van Cristian
Hallo Seepje, bedankt voor het leuke geschenk aan Tam Tam, ik heb de schillen inmiddels gebruikt, werkt fantastisch. Groeten, Cristian
afbeelding van Kathelijn
Ik ben fan en heel blij met Seepje vloeibaar! Zijn er ook reisverpakkingen van Seepje?
afbeelding van Jasper
Hoi Cristian, wat leuk om te horen! Dankjewel voor je bericht. Als je ooit vragen of opmerkingen hebt kun je altijd bij ons terecht, bijvoorbeeld via VDWVM. Veel wasplezier, doei!
afbeelding van Jasper
Hoi Kathelijn, yess een échte Seepje fan! Eigenlijk zijn de Seepje schillen verpakkingen al heel reisbestendig toch? Veel natuurlijke wasjes in een compact doosje dat weinig weegt... De vloeibare verpakkingen zijn er nog niet in een kleiner formaat, maar we houden het zeker in gedachten want we krijgen deze vraag vaker. Veel wasplezier, doei!
afbeelding van Kathelijn
@Seepje: ik wacht het af, super! Veel succes!
afbeelding van Richard
Om bij Kathelijn aan te sluiten. Van een ander merk (ecologisch) afwasmiddel zijn een tijd proefflesjes afwasmiddel in de handel geweest. In plaats van de dop eraf te knippen zodat je kan spuiten draaien we daar elke keer de dop af en gaat het flesje al vele jaren mee met kamperen. Dubbel handig: Proefflesjes ter kennismaking en tegelijkertijd een "reisverpakking".
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten