afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Seepje, wassen en poetsen voor een schonere wereld!

Seepje maakt was- en reinigingsproducten op basis van de beste natuurlijke ingrediënten. Zoals onze schuimende superschillen!

Zodra de schil van de Sapindus mukorossi-vrucht in aanraking komt met water, ontstaat er een natuurlijke vorm van zeep. ‘Waarom gebruiken we allerlei synthetische gribusssen, als wassen ook natuurlijk kan?’, vroegen Melvin en Jasper zich hardop af in 2013. De oprichters van Seepje realiseerden zich dat iets kleins als een wasmiddel een enorme impact kan hebben op mens en milieu.

Inmiddels zijn er meer dan 10 verschillende Seepjes, waaronder wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel, waarmee zij samen de wereld schoner én mooier maken! Zo zorgt Seepje voor natuurbehoud en betere werk- en leefomstandigheden voor de schillenboeren in India en Nepal, en hebben de kanjers van de sociale werkplaats een onmisbare rol in ons productieproces. Onze Seepjes zijn verkrijgbaar bij meer dan 1500 winkels in Nederland en België, waaronder Albert Heijn, Marqt, de Wereldwinkels en WAAR.

Een keuze voor Seepje levert je dus niet alleen een natuurlijk schone én zachte was op, ook de schillenboeren profiteren ervan wanneer we de Seepje schillen voor een eerlijke prijs van ze kopen. Door onze vraag naar de schillen, blijven de Sapindus bomen behouden. We kiezen onze ingrediënten zorgvuldig, met oog op de natuur en jouw gezondheid. Wist je al dat Seepje officieel B Corp is? 

Was en poets met ons mee en vertel ons verhaal vooral aan iedereen die het maar wilt horen. Want... hoe meer mensen er met Seepje wassen, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mens en milieu. Dus, schrijf je in voor de Brief van Seepje, volg ons op Facebook en Instagram!

afbeelding van Jasper
Jasper Ondernemer

Seepje maakt natuurlijke was- en reinigingsproducten op basis van de Sapindus mukorossi vrucht uit de Himalaya. Zodra de schil van deze vrucht water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan. Zo zorgen we samen voor een schonere én mooiere wereld!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

Reacties (6)

Meepraten? Login

afbeelding van Cristian
Hallo Seepje, bedankt voor het leuke geschenk aan Tam Tam, ik heb de schillen inmiddels gebruikt, werkt fantastisch. Groeten, Cristian
afbeelding van Lotte
Ik ben fan en heel blij met Seepje vloeibaar! Zijn er ook reisverpakkingen van Seepje?
afbeelding van Jasper
Hoi Cristian, wat leuk om te horen! Dankjewel voor je bericht. Als je ooit vragen of opmerkingen hebt kun je altijd bij ons terecht, bijvoorbeeld via VDWVM. Veel wasplezier, doei!
afbeelding van Jasper
Hoi Kathelijn, yess een échte Seepje fan! Eigenlijk zijn de Seepje schillen verpakkingen al heel reisbestendig toch? Veel natuurlijke wasjes in een compact doosje dat weinig weegt... De vloeibare verpakkingen zijn er nog niet in een kleiner formaat, maar we houden het zeker in gedachten want we krijgen deze vraag vaker. Veel wasplezier, doei!
afbeelding van Lotte
@Seepje: ik wacht het af, super! Veel succes!
afbeelding van Richard
Om bij Kathelijn aan te sluiten. Van een ander merk (ecologisch) afwasmiddel zijn een tijd proefflesjes afwasmiddel in de handel geweest. In plaats van de dop eraf te knippen zodat je kan spuiten draaien we daar elke keer de dop af en gaat het flesje al vele jaren mee met kamperen. Dubbel handig: Proefflesjes ter kennismaking en tegelijkertijd een "reisverpakking".
PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 343 projecten