afbeelding van Reint
Reint Ondernemer

Seedlink - Duurzaam substraat

Met Seedlink breng ik een duurzaam substraat op de markt, het laat planten beter, mooier en sterker groeien.

Schoner & beter kweken

Seedlink gaat van schoon en duurzaam kweken de standaard maken, zowel voor de teler als voor de consument. Het kweken en houden van planten makkelijker en leuker maken, laten zien dat een plant op hydrocultuur makkelijk te verzorgen is en beter is voor het milieu.

Voor plantenliefhebbers

Growstones kun je gebruiken om de aarde te verrijken, door de structuur van de steen maakt het de aarde luchtiger en houd het water vast. Veel mensen weten niet dat de wortels van een plant naast water ook lucht nodig hebben, ook houdt de Growstone water vast waardooor je minder vaak water hoeft te geven. Door de combinatie van een goede lucht- en waterhuishouding, zal je plant er mooier uit gaan zien omdat de plant een gezond wortelsysteem zal groeien.

Hydrocultuur

Persoonlijk ben ik groot fan van hydrocultuur, dan is de plant opgekweekt in water en heeft de plant zogenaamde waterwortels gekregen, deze wortels zijn geschikt om in het water te staan. Door een metertje met een peilstok weet je precies hoeveel water er in de pot zit, staat de meter op min. dan moet je de plant water geven. Een erg handig systeem omdat je precies weet of de plant wel of geen water nodig heeft. Omdat er geen voeding in de Growstones zitten zul je dat zelf moeten toevoegen, gelukkig hoeft dit maar eens in de zes maanden.

Op dit moment werk ik hard aan een webshop waar je planten in Growstones kunt kopen, kunt je niet wachten en wil je meteen aan de slag? Neem dan gerust contact met mij op.

Growstones?

Ik hoor je denken; leuk die Growstones maar wat zijn dat nou eingelijk voor stenen? Een Growstone is gemaakt van gereycled glas, het glas wordt vermalen tot een poeder en wordt op een speciale manier gebakken waardoor een zeer poreus steentje ontstaat. De fabriek staat naast de vuinisbelt en maakt gebruik van het gas dat de vuilnisbuilt produceert, tijdens het productieproces van Growstones wordt geen water gebruikt.

Growstones hebben de volgende eingenschappen;

  • Growstones hebben een open structuur, na irrigatie stroomt het overtollige water naar beneden en blijft er water achter in de open structuur, hier door kan zuurstof weer snel langs de wortels stromen. Daardoor stroomt er 12% meer zuurstof naar de wortels.
  • Growstones houden water vast, 30% van hun eigen volume en hebben een capilaire werking tot 100mm boven water niveau.
  • Growstones zijn lichter van gewicht, 0,20g/cc ten opzichte van hydrokorrels die 0,40g/cc wegen.
  • Growstones zijn na het wassen, geheel stofvrij, stof ontstaat gedurende het transport en dienen om die reden voor gebruik gewassen te worden, na dat ze gewassen zijn, zijn ze zeer ph neutraal en laten ze geen residu achter in de pot.
  • Omdat Growstones gemaakt zijn van gerecycled glas geven ze gedurende de tijd silica af wat de plant ten goede doet tegen stress van; droogte, hoge zout en zware metalen gehaltes en ziekte verwekkers.

Meer weten over Growstones? Download hier de brochure.

 

afbeelding van Reint
Reint Ondernemer

Na een studie Industrieel Product Design en Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten, kwam Reint er door verschillende projecten achter dat hij energie krijg van duurzaamheid; daarover vertellen, er mee bezig zijn en problemen oplossen met duurzame producten. Met zijn onderneming Seedlink wil hij van schoon en duurzaam kweken de standaard maken, zowel voor de teler als voor de consument. Het kweken en houden van planten makkelijker en leuker maken, laten zien dat een plant op hydrocultuur makkelijk te verzorgen is en beter is voor het milieu. Naast Seedlink is Reint nog actief als zonnepanelen installateur en houdt hij zich bezig met duurzaamheid op festivals en evenementen. Verder koopt hij alleen duurzame kleding, is hij vegetariër en vloog hij voor het eerst en hopelijk voor het laatst toen hij 18 jaar was. Naast het hebben van een duurzaam bedrijf vind hij het belangrijk dat ook zelf te zijn.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 288 projecten