afbeelding van Pablo
Pablo Ondernemer

schoon varen voor iedereen

een infrastructuur van accu laad- en wisselstations voor de kleine vaart, een pilot met de Amsterdamse particuliere vloot van 10'000 boten.

Nederland en in het bijzonder Amsterdam heeft een unieke infrastructuur aan waterwegen. Deze waterwegen zijn naast transportwegen ook waardevolle natuur- en recreatiegebieden. Het voor Amsterdam met 10'000 en voor heel Nederland met 100'000 geschatte aantal plezierboten belast het milieu, omdat deze boten grotendeels met verbrandingsmotoren worden voortgestuwd. De transitie naar schonere voortstuwing komt maar moeilijk op gang, terwijl de milieueisen die de overheid heeft gesteld duidelijk zijn. Dat de ontwikkeling van schoner vervoer op het water achterloopt ten opzichte van schoner vervoer op de weg komt door het gebrek aan infrastructuur aan het water. Wij hebben een oplossing bedacht hoe door de aanleg van een compleet nieuwe infrastructuur aan het water de kleine vaart binnen 10 jaar volledig onafhankelijk van fossiele brandstof kan worden. Om de transitie naar 100% elektrische voortstuwing op gang te brengen moet een universeel en gebruiksvriendelijk netwerk worden opgebouwd van accu laad- en wisselstations. Booteigenaren die lid worden van dit netwerk krijgen door de wisselbatterijen onbeperkt vaarbereik en vaarduur met hun boot. Door de synergieën die ontstaan in een gedeelde infrastructuur is een lidmaatschap van dit netwerk economischer en ecologischer dan een transitie naar autarkie, welke de booteigenaar naast havengelden in zijn eentje moet bekostigen. Het ruimte- en laadpuntenprobleem in drukke vaargebieden is opgelost omdat met wisselaccu's geen wachttijden voor het laden van accu's ontstaan. Ook blijven de kades in de stad togankelijk voor iedereen. Daarnaast kan door de centrale inkoop, beheer, hergebruik en recycling van batterijen een verantwoorde omgang met deze grondstoffen worden gewaarborgd. Ook de sociaal-economische en innovatieve impulsen voor de watersport in steden en regio's, de ontwikkeling van duurzaam toerisme, smart-grids en watermanagement zijn van betekenis.

afbeelding van Pablo
Pablo Ondernemer

Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you did not do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 289 projecten