afbeelding van Piet
Piet Ondernemer

Schommeli, the rocking chair experience

Schommeli, de schommelstoel voor binnen onderwijs en zorg

 

Schommeli: stoel voor wiebelkonten

 

 

Schommeli is een schommelstoel die perfect in balans is. Deze 100% Nederlandse Brand, heeft modellen voor jong tot oud. Vooral binnen onderwijs en zorg is de aansluiting bijzonder. Want zowel de doelgroep mét en zonder beperking hebben baat bij deze stoel. Wist je dat je van schommelen endorfine aanmaakt in je hersenen? Het werkt ontspannend, rustgevend en je wordt er simpelweg gelukkig van.

 

Jouw ritme, jouw geluksmoment

 

 

Wiebelen: iedereen doet het en nu mag het. Wist je dat ieder mens (on)bewust de drang heeft om te gaan wiebelen? Dit is meestal aan het eind van de dag. Herken je het dat je dan niet meer stil kunt zitten? Met Schommeli verdwijnt de onrust uit je lijf. Door schommelen komt er endorfine vrij: het geluksstofje in de hersenen waar je blij van wordt. Door te schommelen in de Schommeli wordt dit proces in gang gezet. Het is bijzonder om te zien dat zeker bij de mindervalide gebruikers van Schommeli dit duidelijk direct zichtbaar wordt. Zij kunnen zich niet uiten in woorden, maar hun lichaamstaal spreekt meer dan 1.000 woorden. Met Schommeli heb je een stoel waar je tot jezelf kunt komen. Jouw veilige plaats, jouw eigen ritme, jouw persoonlijke geluksmoment.

 

Voor wie?

 

 

We willen ieder mens het eigen ritme teruggeven, dat is genieten met de Schommeli. Voor jong en oud, voor mensen mét en zonder beperkingen. Schommeli is er voor iedereen. Voor de peuter die net kan zitten, tot een tiener of een (jong)volwassene. Er is voor iedereen een eigen formaat. Van autisme tot dementie of voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Er is een basic model, en er is een model die is aangepast voor gebruikers met een beperking. Voor hen is er een speciale stoel ontworpen voorzien van borst- en heupfixatie, zodat ook zij veilig kunnen schommelen. https://youtu.be/dvHZA_PAqNo

 

Gewaardeerd door gebruiker en specialist

 

 

Je kunt de Schommeli tegenkomen bij mensen thuis, op de kinderopvang en op school, maar ook in de ouderen- en gehandicaptenzorg en de dagbesteding. We hebben een stoel voor een heel diverse doelgroep die hout snijdt. De gebruikers omarmen Schommeli. Maar zij niet alleen. De specialisten in diverse vakgebieden, zoals ergotherapie, orthopedie en logopedie, onderschrijven het ergonomische ontwerp van Schommeli.

 

Schommelen ‘als vanzelf’

 

 

Schommeli is een 100% Nederlands ontwerp. Uniek, basic, stoer, praktisch, maar bovenal met een hoog zitcomfort. De schommelstoel is zo ontworpen dat je schommelt met een minimum aan inspanning. Terwijl je het toch maximaal kunt ervaren, vanwege de uitgekiende vormgeving. Dankzij een natuurlijke ronding en de juiste zithoek schommelt de Schommeli ‘als vanzelf’. Het unieke ontwerp van de stoel is ontstaan door heel goed te luisteren naar de respons van de gebruiker. Het ontwerp is door de jaren heen steeds verder door ontwikkelt en verfijnd. Met name het ontwikkelen van een stoel voor de zorgbehoevende gebruiker was een bijzonder proces. De dementerende ouderen bijvoorbeeld, die niet meer hun ervaring kunnen beschrijven. Zij vertelden ons door te schommelen en ‘te zijn’. Zonder woorden maar met hun ervaring is Schommeli zoals hij nu is. Schommeli wordt omarmt door haar gebruiker, doordat de ontwerper zich eerst liet omarmen door het ritme van de gebruiker. Bekijk hier de instructie hoe eenvoudig de Schommeli zelf te monteren is: https://www.youtube.com/watch?v=VYz53ctQGoY

 

Een bestemming voor iedere houtsnipper

 

 

De bedrijfsvoering is circulair, dit betekent dat Stoeli 100% duurzaam is in ontwerp, productie en afvalbeleid. Zo wordt Schommeli geproduceerd met FSC gecertificeerd hout. Het gaat om de keuze en het juiste gebruik van materiaal. De verschillende onderdelen van Schommeli zijn zo doordacht ontworpen dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de standaardafmeting van het FSC-plaatmateriaal. Het restmateriaal wordt weer in kleinere stukken gezaagd en gebruikt als basismateriaal voor tafelbladen, wandbekleding en vloerdelen. Hout kent geen afval. Het zaagsel wordt omgezet tot kattenbakvulling, compost voor bloemen en planten en een deel wordt zelfs ingezet bij het prototype-proces van bio-alcoholische brandstof. https://youtu.be/rxQmRql1lp8

Elk deeltje van Schommeli is waardevol en wordt voor ten volle benut om ecologisch, circulair en duurzaam te zijn. Stoeli werkt met duurzame partners en zo bouwen we een betere wereld voor morgen in het NU.

Stoeli heeft een unieke positie: door Schommeli met kleine aanpassingen geschikt te maken voor de mindervalide gebruiker spreekt zij een totaal nieuwe doelgroep aan buiten de reguliere markt. Het is een goed idee om te luisteren naar deze bijzondere doelgroep en op basis van hun ervaringen en respons met kleine aanpassingen een speciale stoel voor hen te ontwerpen. De zorg-doelgroep is heel divers en spitst zich toe op jong en oud. Schommeli geeft deze bijzondere zorgdoelgroep weer een eigen veilige plek, een eigen ritme en dat beetje geluk wat ze zo hard nodig hebben. De ontwerper werkt sinds 2014 met enthousiasme en passie nauw met deze gebruiker samen. Hij nam persoonlijk de tijd voor deze bijzondere doelgroep, door hen de stoel te laten ervaren en deze vervolgens aan te passen waar nodig. Denk aan mindervalide, autistische, dementerende, ernstig meervoudig beperkte gebruikers maar ook kinderen met een groeiachterstand of jongvolwassenen. Het aanpassen van Schommeli voor de zorg-doelgroep is bijzonder dankbaar werk. Het geeft energie om juist hen een stoel te kunnen bieden met een hoog zitcomfort en een juiste ergonomische balans. Bij deze zorgdoelgroep zie je meerdere fases tijdens het schommelen. Schommelen gaat voor hen in stappen die mensen zonder beperking ogenschijnlijk makkelijk nemen. Elke fase kan een kleine of grote drempel zijn. Eenmaal aan het schommelen zie je wat het schommelen met hen doet. Bijzonder is dat bij 40% een direct positief resultaat zichtbaar is. Je ziet dat aan glinsterende ogen, ontspannen houding, gerichte aandacht op de omgeving of een alerte houding in de communicatie. Dit bijzondere resultaat wordt ook bevestigd door de verzorging of hun familieleden.

Vergroten van de bekendheid Wat Schommeli nodig heeft, is bekendheid door de beleving. We richten ons op de beleving van de gebruiker. Het zitcomfort, de kwaliteit van het hout en het schommelen met een minimale inspanning, wat vervolgens resulteert in ‘een persoonlijke geluksmoment’. Ja, probeer dat maar te vangen in een ‘plaatje-praatje’. Mond-tot-mond reclame is uiteindelijk het beste, gecombineerd met een marketing die gestoeld is op beleving van het product. Persoonlijke ervaring De eerste reactie in de reguliere markt op Schommeli is vaak afwachtend en wat sceptisch. Tótdat iemand erin gaat zitten en het zelf gaat ervaren. Er komen dan ook mooie ervaringen van vroeger boven, bijvoorbeeld van ‘de stoel bij opa en oma’. Al schommelend verdwijnen de eerdere sceptische gevoelens die plaatsmaken voor een genieten van een persoonlijk rustmoment. Hoe anders is de reactie van de mindervalide doelgroep. Hier zie je geen vooroordeel. Zij gaan zitten en geven een ongezouten mening indien dit niet mogelijk (meer) is, is er toch voldoende af te lezen aan hun zithouding en emoties. Schommelen heeft op hen een duidelijk positieve uitwerking. Sneeuwbaleffect Nu is het zaak dit door te vertellen én de ervaring ‘door te geven’. We zoeken veel PR, zowel via de gebruikers als via diverse media. Maar we zoeken ook locaties waar er heerlijk geschommeld kan worden. Schommeli is immers een gebruiksvoorwerp. Schommeli staat in Nederland, Zwitserland, Duitsland en in Engeland. Hopelijk komen daar nog veel meer locaties in binnen- en buitenland bij. De groei van Schommeli is veelbelovend, maar kan zeker nog een impuls gebruiken.

Plan van aanpak Het plan van aanpak is blijven aansluiten bij de beleving van de gebruikers. Door naar hen te luisteren kun je met kleine productverbeteringen de aansluiting blijven behouden. Dit alles blijft schommelen rondom het tijdloze basismodel Schommeli. Verbeteringen zijn klein en voor een leek niet van belang, echter is het bij deze doelgroep doorslaggevend. Duurzame oplossingen en het blijven investeren in onlogische kruisverbanden en out of the box denken met partners geven bijzondere modellen. Het meedoen aan VdWvM Wereldprijs geeft deze mindervalide doelgroep, velen een onbekende wereld, ineens een gezicht en een praatstoel. Het delen en vertellen van glinsterende ogen, communicatie zonder woorden en gebaren van dankbaarheid die anders nietszeggend lijken is gaaf. Daar krijg je kippenvel van. Eigenlijk heb je dan al gewonnen. De mindervalide doelgroep is specialistisch en dat steken we niet onder stoelen en banken. De geldprijs wordt gericht ingezet om de productverbetering te versnellen en om Schommeli betaalbaar te houden voor de hele doelgroep in Nederland en omliggende buurlanden. Schommeli is volledig omarmt door de specialist en de gebruiker. Het doorstappen binnen deze de buurlanden geeft Schommeli met de geldprijs een gerichte boost. Zo werkt Stoeli en zo is Schommeli. Samen met duurzame partners bouwen we een betere wereld voor morgen in het NU. Schommeli: jouw veilige plaats, jouw eigen ritme, jouw persoonlijke geluksmoment.

afbeelding van Piet
Piet Ondernemer

Piet heeft met Schommeli een unieke lijn schommelstoelen ontworpen die omarmt worden een heel brede doelgroep binnen zowel onderwijs als in de zorg. Doordat de stoel in balans is, kom je tot rust. Dit geldt voor jong en oud, het zitten in deze stoel is een beleving op zichzelf. In Schommeli kom je even tot jezelf. Schommeli is een veilige plaats, waarin jouw ritme, een persoonlijke geluksmoment wordt. Stoeli.nl https://www.youtube.com/watch?v=VYz53ctQGoY

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 291 projecten