afbeelding van Dennis
Dennis Ondernemer

Scholierenklusser.nl

Scholierenklusser.nl helpt, lokaal, jongeren en ouderen om elkaar te helpen! Jongeren worden zo zelfstandiger en ouderen blijven zelfstandig

Scholierenklusser.nl gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de zelfstandigheid van jongeren en ouderen. Scholierenklusser.nl helpt jongeren en ouderen om elkaar te helpen, zodat de één zelfstandiger wordt en de ander zelfstandig blijft. Scholierenklussers zijn jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Zij gaan wekelijks, een ouderen in de buurt, helpen met alledaagse klussen en klusjes in en om het huis. Zo heeft de jongere een (eerste) leuke baan in de buurt, verdient eigen geld en helpt een oudere zelfstandig te blijven wonen. Ouderen bieden jongeren zo een kans om zich te ontwikkelen en ontlasten tegelijk zichzelf.

Zelfstandigheid is belangrijk voor mensen! Ongeacht de leeftijd. Scholierenklusser.nl gelooft dat zelfstandigheid één van de belangrijkste waarden is voor mensen. Voor zowel jong als oud. Bij jonge mensen is het wenselijk dat zelfstandigheid zich ontwikkelt en bij oudere mensen is het wenselijk dat de zelfstandigheid zo lang mogelijk behouden blijft. Via Scholierenklusser.nl kunnen jongeren en ouderen elkaar helpen bij het ontwikkelen en behouden van zelfstandigheid. Jongeren ontwikkelen zich door andere mensen te helpen. Een 1e baantje is voor velen de eerste echte stap in de ‘grote mensen wereld’. Jongeren doen zo ervaring op met belangrijke vaardigheden, zoals: contact leggen, afspraken maken en afspraken nakomen. Scholierenklusser.nl helpt bij het vinden van een baantje in de buurt. Ouderen zijn zelfstandig en willen dit uiteraard zo lang mogelijk blijven. Bij zelfstandig wonen horen de dagelijkse klusjes in en om het huis. Met Scholierenklusser.nl bieden wij een voor iedereen toegankelijke en betaalbare oplossing voor hulp bij alledaagse klusjes. Het idee achter Scholierenklusser.nl is tweeledig: 1. Ouderen worden, op een regelmatige basis, geholpen tegen een financieel aantrekkelijke prijs en kunnen zo langer zelfstandig blijven wonen 2. Jongeren (13-17 jaar) krijgen de kans om wat geld te verdienen en doen gelijk werk- en levenservaring op. Scholierenklusser.nl helpt en ondersteund en is de verbindende factor.

Het is een feit dat er veel ouderen zijn die (betaalbare) hulp kunnen gebruiken en dat er veel ouderen zijn die eenzaam zijn. De 'groep ouderen' is echter lastig te overtuigen. Het zou ons verder helpen als we kunnen verwijzen naar onafhankelijke oordelen (en aanbevelingen) van, voor ouderen, aansprekende instituten of personen.

Scholierenklusser.nl is helemaal nieuw en gaat daarom klein beginnen, zodat we gemakkelijk en snel kunnen bijsturen en aanpassen waar nodig. Ik ga starten in mijn eigen omgeving. Als het proces staat en goed werkt dan kan dit concept gemakkelijk en ook snel worden gekopieerd naar naar vele andere plaatsen in Nederland.

afbeelding van Dennis
Dennis Ondernemer

Ik ben vooral vader van 3 fantastische kinderen (echt waar), gelukkig getrouwd, sporter en altijd bezig. Naast een vaste baan voel ik mij ondernemer. Vind het geweldig om 'buiten de lijntjes' en 'buiten de gebaande paden' te denken en te doen. Over een jaar of 30 zou ik, terugkijkend, willen concluderen dat ik voor veel mensen van waarde ben geweest. Dat is wat mij motiveert om het idee van Scholierenklusser om te zetten naar de realiteit!

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 556 projecten