afbeelding van Anne-Marie
Anne-Marie Ondernemer

Samen Soepen

Nieuwe traditie in sociale cohesie & lokale netwerken van inwoners, ondernemers, organisaties & overheid door samen te 'soepen'!

Samen soepen!

Stichting Samen aan de Soep nodigt iedereen uit om samen te ‘soepen’

“Soepen” is het nieuwe werkwoord voor het creëren van laagdrempelige ontmoetings-, en samenwerkingsmomenten, in straten, buurten, dorpen, organisaties, steden, provincies,kortom heel Holland soept!

Wat kun jij doen?

Je kunt mee-soepen door je sociale, en andere vaardigheden, in te zetten om iedereen mee te laten ‘soepen’. Ook kun je helpen door ingrediënten te leveren of achter de schermen mee te werken aan onze missie: Heel Holland Soept

Soepvrienden

Soepvrienden helpen met expertise en/of financieel om heel Holland aan het soepen te krijgen.Word ook “soepvriend! Meldt je aan via www.samensoepen.nl en maak kans op een spetterend soepfeest voor jou en je vrienden.

Meedoen?Stuur een mail en/of geef via rekening NL85RABO0316633976 t.n.v. de stichting Samen aan de Soep. Je ontvangt dan meer informatie over het Handboek Samen Soepen.

Voor meer samen aan de soep: www.samensoepen.nl en www.dorpssoep.nl

via de mail: info@samensoepen.nl 

via de sociale media: ‘Dorpssoep’ en 'Samen Soepen' 

Achtergrondinformatie:

Mensen willen zich van nature graag onderdeel voelen van - en een bijdrage leveren aan - de samenleving. 'Samen aan de Soep' vervult een brugfunctie tussen deze twee basisgevoelens door een laagdrempelige ontmoetings- en samenwerkingsmogelijkheden te creëren. Samen soep maken en eten is een hartverwarmende en zeer praktische vorm. Samen aan de soep is bij uitstek een middel dat mensen laagdrempelig bij elkaar brengt, omdat de basis eenvoudig is en iedereen kan participeren.

Door de soep in co-creatie te maken en opeten, geeft het partijen van allerlei geledingen een laagdrempelige kans om mee te doen. Dat kan door bijvoorbeeld ingrediënten te leveren, maar ook door je sociale vaardigheden in te zetten om een paar uur per jaar te 'soepen' met mensen die sociaal wat minder vaardig en aangeven 'sociaal eenzaam' te zijn.

De manier waarop Samen aan de Soep wordt georganiseerd ontstijgt organisaties en clubs, waardoor gesloten kringen worden voorkomen en iedereen zich uitgenodigd blijft voelen om mee te doen. Gastheren/vrouwen heten bezoekers welkom en brengen bezoekers actief met elkaar in contact zodat niemand alleen blijft.

'Samen aan de Soep', werkt vanuit duurzame principes: iedereen kan meedoen, we werken met seizoensgroenten en duurzame materialen.

 

 

 

afbeelding van Anne-Marie
Anne-Marie Ondernemer

Samen soepen voedt mijn behoefte om van meer-waarde te zijn in leven en werken door mijn vaardigheden in te zetten om iedereen een kans te geven erbij te horen en mee te doen. Dat doe ik ook in mijn werk als projectleider Wijkaanpak Slim Wonen voor gemeenten onder het motto: als we het samen doen dan woont iedereen slim in 2030! Slim Wonen is gezond en comfortabel wonen zonder aardgas voor iedereen. Voor meer info hierover kijk op de Facebookpagina Slim Wonen.

Update

http://www.samensoepen.nl

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten