afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Salvitae water zuivering

Decentrale duurzame waterzuivering. Door het gebuik van zonne-energie en de kracht van planten leveren wij schoon drinkwater voor iedereen!

98% van al het water aanwezig op deze planeet is zout en niet geschikt voor consumptie. Slechts 2% is beschikbaar voor menselijke consumptie, waarbij een groot deel ook nog eens is vervuild. Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen een dagelijks tekort aan schoon drinkwater, hetgeen grote gezondheidsproblemen oplevert en tegenwerkt in de ontwikkeling weg uit de armoede. Zout en vervuild water is juist veelal beschikbaar op deze plaatsen en het salvitae systeem maakt hiervan gebruik om op huishoud niveau schoon drink water tegen een lage prijs en zonder gebruik van elektrische of fossiele brandstoffen te leveren. Het enige wat we gebruiken is de zon!  

Salvitae maakt gebruik van een uniek systeem welke zonlicht en de kracht van zout tolerante planten combineert in een compact en kosten effectief water zuiverings systeem. Mangrove planten groeien in een afgesloten kas en door de verdamping en het koel effect van planten, ontstaat condens dat wordt opgevangen en schoon drinkwater oplevert. Door de toevoeging van de planten is het systeem compact en makkelijk te onderhouden. Het systeem levert 20 liter water per dag hetgeen voldoende is voor een gemiddeld gezin. Het is systeem is simpel en compact waardoor het betaalbaar is en makkelijk kan worden opgezet. Het hoeft slechts te worden gevuld met zout of vervuild water, verdere input is niet nodig waardoor het ook lage opreationele kosten heeft.  Het is daarom ook makkelijk schaalbaar en het heeft de potentie om snel een groot effect te hebben door drinkwater te leveren aan mensen die daar nu geen toegang toe hebben.

We hebben verschillende pilot systemen opgezet en getest in Nederland en een veldwerk in India gedaan om de markt in kaart te brengen. Vanuit deze lessen hebben we een productie ontwerp gedaan en zijn nu bezig een demonstratie project op te zetten om een aantal systemen te bouwen en te gaan testen in India. Alle hulp hierbij is welkom vandaar dat we ons ook opgeven voor de wereld van morgen!     

afbeelding van Leon
Leon Ondernemer

Mijn achtergrond is in de geologie en duurzame ontwikkeling. Op dit moment werk in als business developer voor TNO in de duurzame energie. Mijn interesse ligt in het snijvlak tussen technologie en maatschappij. Het is mijn persoonlijke motivatie om technologie en innovaties toe te passen op zo'n manier dat het bijdraagt aan een betere wereld, waar uiteindelijk iedereen voordeel van heeft. Deels doe ik dat in mijn huidige werk door technologie ontwikkeling en projecten op te zetten die bijdragen aan de transitie van fossiel naar een duurzaam energie systeem. Daarnaast werk in aan projecten in ontwikkelingslanden op het gebeid van energie en water, met name voor innovaties die ten goede komen aan de bottom of the pyramid. Het Salvitae systeem is daar een voorbeeld van. Ik houdt van reizen, films en woon samen met mijn vriendin in Utrecht. We zijn allebei veel bezig met duurzaamheid en zij maakt bijvoorbeeld zelf kleding en producten van biologische materialen. Ik fiets graag en heb als hobby lezen en geschiedenis. Dat laatste vertaald zich in bezoeken brengen aan allerlei oudheidkundige musea en plaatsen overal ter wereld.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 352 projecten