afbeelding van Anna-Lena
Anna-Lena Ondernemer

Sailmate - duurzame modetassen

Tassen die vervaardigd worden van gebruikte zeilen met een sociaal & duurzaam karakter

Sailmates zijn tassen met een impact. “Upcycled” zeilen worden tassen met een hoogwaardig modekarakter. Het ruwe materiaal is afkomstig van lokale zeilmakers in de buurt van Amsterdam. De productie is in Amsterdam en bij de productie worden ook nieuwkomers betrokken.

 

  1. Door het gebruik van “Upcycled” en gebruikte materialen bij het productieproces heeft het een positief effect op het milieu.
  2. Ons productieproces heeft ook een positief sociaal impact voor nieuwkomers in de europese en nederlandse maatschappij door deze nieuwkomers bij de productie te betrekken, Op deze wijze kunnen zij hun vaardigheden tonen en worden zij - door middel van werk - betrokken in de maatschappij.
  3. Bij de aanschaf van een tas van Sailmate proberen wij mensen bewust te maken van het gebruik van grondstoffen en de uitdagingen waar de mode-industrie mens en planeet voor plaatst. Het doel is niet alleen om zakken te verkopen, maar om bewuste consumptie te vergroten.
  4. Door het doneren van 10% van onze omzet aan “sea rescue” is ons verhaal rond. Wij beschouwen migratie en integratie als een van de grootste uitdagingen in onze maatschappij. De samenwerking met nieuwkomers is onze manier om lokale initiatieven op het gebied van integratie te ondersteunen. Door het doneren van een deel van onze omzet bieden wij een helpende hand in de dramatische situatie op zee.

 

Sailmate combineert twee uitgangspunten van uw programma doordat het aandacht heeft voor het sociale aspect van de modeindustrie en het effect daarvan op het milieu. Wij van Sailmate hopen dat u dat eveneens zo ervaart.   

afbeelding van Anna-Lena
Anna-Lena Ondernemer

Ik heb een passie voor mode en zeilen, dat ertoe heeft geleid dat ik Sailmate een jaar geleden heb opgezet. Na een aantal jaren in de traditionele mode-industrie te hebben gewerkt voel ik de sterkte behoefte om mode en duurzaamheid te combineren. Na mijn studie fashion management te hebben afgerond, ben ik werkzaam geweest in sales, inkoop, ecommerce en product management in Duitsland, Turkije en heden in Nederland. Door mijn brede ervaring in de mode-Industrie heb ik een goede basis gelegd om mijn eigen onderneming op te zetten. Daarbij komt dat ik graag met mensen werk en ervan houd nieuwe uitdagingen aan te gaan en projecten te starten. Sailmate is mijn persoonlijke bijdrage voor een betere maatschappij en wereld. Van groot belang daarbij is dat Sailmate zowel de sociale kant van de mode-industrie erbij betrekt en tevens de impact van de mode-industrie op het milieu onder de aandacht brengt. Door mijn onderneming bij u aan te melden doe ik graag een beroep op een financiële bijdrage om Sailmate verder te ontwikkelen en het product te verspreiden.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Natuur en milieu

Alle 291 projecten