afbeelding van Marleen
Marleen Ondernemer

Run a Loop

Hardloopkleding gemaakt met respect voor mens en milieu.

Hardloopkleding, van de grondstof tot aan je hardlooprondje gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden, van gerecyclede materialen en zo min mogelijk belastend voor onze planeet. 

Wat zou het ontzettend zonde zijn als we ons heerlijke rondje door het park, bos, duinen, strand of polder zouden verpesten door de kleding die we dragen! De kledingindustrie is namelijk één van de grote vervuilers op onze planeet, daarnaast werken er miljoenen mensen in deze industrie waarvan de meesten onder slechte arbeidsomstandigheden en te laag leefbaar loon.

Inmiddels zijn er meerdere kledingmerken op de markt die laten zien dat het anders kan en gaat Run a Loop laten zien dat dit ook kan met sportkleding!

De productie van de garens vindt plaats in Spanje, het textiel en de kleding wordt gemaakt in dezelfde fabriek in Litouwen. De transportafstanden worden hierdoor zo klein mogelijk gehouden waardoor extra uitstoot wordt beperkt. Doordat dit alles binnen Europa plaatsvindt, is ook de controle op de arbeidomstandigheden makkelijker. 

De kleding zal gemaakt worden van een mix van gerecyclede PET-flessen en upcyclede kleding. Deze garens worden niet opnieuw geverfd maar behouden de kleur van het gerecyclede materiaal. De fabriek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo werken ze voor een deel op zonnepanelen en zijn ze o.a. GRS en Oeko-Tex gecertificeerd. De fabriek waar het textiel en kleding wordt gemaakt heeft meerdere certificaten die gerelateerd zijn aan duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden zoals onder andere SA8000, GOTS en Oeko-Tex. Het textiel wordt ook niet opnieuw geverfd, er komt wel een print op van het logo. Dit wordt er in Nederland opgedrukt met milieuvriendelijke verf. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van giftige verfstoffen en wordt gebruik van water flink gereduceerd.

Door middel van een goed doordacht ontwerp van de kleding, zal er zo min mogelijk textiel worden gebruikt, en blijft er zo min mogelijk afval over. Met de restanten die er toch overblijven zal iets anders worden gemaakt wat ook handig kan zijn tijdens het hardlopen.

Op dit moment zijn de ontwerpen af en is het in spanning afwachten hoe de eerste samples eruitzien.

afbeelding van Marleen
Marleen Ondernemer

Een paar keer in de week ga ik graag een rondje hardlopen. De ene keer op het gemakje door het bos samen met mijn hond, de andere keer een pittige interval training over de rechte polderwegen, altijd heerlijk in de buitenlucht! Omdat ik het heel lastig vind om eerlijk geproduceerde sportkleding te vinden, ben ik zelf begonnen om hardloopkleding te gaan ontwikkelen, gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden en van gerecyclede materialen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website
PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 333 projecten