afbeelding van Marleen
Marleen Ondernemer

Run a Loop

Hardloopkleding gemaakt met respect voor mens en milieu.

Hardloopkleding, van de grondstof tot aan je hardlooprondje gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden, van gerecyclede materialen en zo min mogelijk belastend voor onze planeet. 

Wat zou het ontzettend zonde zijn als we ons heerlijke rondje door het park, bos, duinen, strand of polder zouden verpesten door de kleding die we dragen! De kledingindustrie is namelijk één van de grote vervuilers op onze planeet, daarnaast werken er miljoenen mensen in deze industrie waarvan de meesten onder slechte arbeidsomstandigheden en te laag leefbaar loon.

Inmiddels zijn er meerdere kledingmerken op de markt die laten zien dat het anders kan en gaat Run a Loop laten zien dat dit ook kan met sportkleding!

De productie van de garens, textiel en kleding gaat plaats vinden in (Zuid) Europa. De transportafstanden tussen alle fabrieken moet zo kort mogelijk blijven om extra uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Doordat dit alles binnen Europa plaatsvindt, is ook de controle op de arbeidomstandigheden makkelijker. Run a Loop zal niet gaan samenwerken met fabrikanten die hier geen openheid over willen geven.  

De kleding zal gemaakt worden van een mix van gerecyclede PET-flessen en upcyclede kleding. Deze garens worden niet opnieuw geverfd maar behouden de kleur van het gerecyclede materiaal. De fabriek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo werken ze voor een deel op zonnepanelen en zijn ze o.a. GRS en Oeko-Tex gecertificeerd. Het textiel dat van deze garens gemaakt gaat worden, wordt ook niet opnieuw geverfd. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van (giftige) verfstoffen en wordt gebruik van water flink gereduceerd.

Door middel van een goed doordacht ontwerp van de kleding, zal er zo min mogelijk textiel worden gebruikt, en blijft er zo min mogelijk afval over. Met de restanten die er toch overblijven zal iets anders worden gemaakt wat ook handig kan zijn tijdens het hardlopen.

Op dit moment is Run a Loop druk bezig om goede partners te vinden voor het maken van het textiel en de kleding.

afbeelding van Marleen
Marleen Ondernemer

Een paar keer in de week ga ik graag een rondje hardlopen. De ene keer op het gemakje door het bos samen met mijn hond, de andere keer een pittige interval training over de rechte polderwegen, altijd heerlijk in de buitenlucht! Omdat ik het heel lastig vind om eerlijk geproduceerde sportkleding te vinden, ben ik zelf begonnen om hardloopkleding te gaan ontwikkelen, gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden en van gerecyclede materialen.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website
PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 444 projecten