afbeelding van Judith
Judith Ondernemer

Round2

Een duurzaam kinderkledingmerk wat de eigen kleding weer inneemt en recyclet tot een nieuwe collectie.

Door duurzaam geproduceerde kinderkleding te verkopen en deze vervolgens ook weer zelf in te nemen en te recyclen tot een nieuwe collectie dragen we actief bij aan het verlagen van het waterverbruik (2700 liter voor één t-shirt!) in de wereld. Ook kunnen we zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en het zo min mogelijk belasten van het milieu. Daarnaast stimuleren we het bewustzijn bij een grote groep mensen, namelijk jonge ouders. Kinderen groeien zo snel dat veel mensen kiezen voor goedkoop (en vaak milieuonvriendelijk) geproduceerde kleding. Door mijn merk te kopen werken ze actief mee aan een betere wereld voor de kinderen. Een andere stimulans; wanneer de klant de kleding weer komt inleveren krijgen ze een korting op de nieuwe collectie. Alle voordelen op een rij: - Minder waterverbruik - Vermindering van CO2 uitstoot - Betere arbeidsomstandigheden voor werknemers - Een kleinere afvalberg - Minder productie bij vervuilende kledingproducenten - Bewustwording bij een enorm grote doelgroep

Om een kilo katoen te produceren is 10.000 liter water nodig. Dat is 7000 liter voor een spijkerbroek, of 2500 liter voor een t-shirt. Het verbruik van kleding is bij kinderen heel hoog, kinderen groeien als kool en kleding wordt vaak maar een paar keer gedragen. Voor veel ouders is het dan ook aantrekkelijk om goedkoop geproduceerde kleding te kopen, welke snel op de grote afvalberg beland. Wanneer je mijn merk koopt, kun je een kledingstuk weer terugbrengen als het te klein is/ 'verbruikt' is. Wij recyclen het vervolgens om er een nieuwe collectie van te maken. Door de klant een financiële prikkel te bieden, namelijk korting op de nieuwe collectie weten we ze aan ons te binden. Op deze manier weten we de afvalberg te verminderen, besparen we ontzettend op het waterverbruik, verminderen we de CO2 uitstoot én hebben we invloed op de omstandigheden van mensen die onze kleding maken.

Startkapitaal voor een eerste duurzame collectie. :-) En daarnaast, bekendheid, bekendheid, bekendheid!

Doel is binnen 1 jaar een eerste collectie op de markt te hebben. - Winnen van de ASN Wereldprijs - alle belasting/ kvk/ juridische zaken regelen - Op zoek naar geschikte fabriek voor eerste collectie en recycling - Opzetten social media en marketing, vanaf begin af aan bloggen, twitteren, buzz creëren etc, volgers volledig betrekken in het proces. - Ontwerpen en laten produceren eerste collectie - webshop openen en kinderkledingwinkels aantrekken voor verkooplocaties - Marketing; diverse bloggers, media en websites benaderen.

afbeelding van Judith
Judith Ondernemer

Hoi! Leuk dat je bij m'n project komt kijken. Mijn naam is Judith en ik ben de moeder van twee kledingverslindende, maar lieve kinderen. Al een tijdje liep ik met dit idee, maar het bestond sluimerend, op de achtergrond. Totdat ik tegen de ASN Wereldprijs aanliep en me realiseerde dat NU het moment is om met m'n droom aan de slag te gaan. Ik wil een duurzame kinder kledinglijn lanceren. Niet zo bijzonder he? Maar wel als je weet dat we de kleding vervolgens weer innemen van onze klanten, en we deze recyclen en er een nieuwe collectie van maken.

Update

Deze ondernemer heeft nog geen update geplaatst.

Steun dit project

Geïnspireerd en wil je de ondernemer(s) verder helpen? Dat kan op verschillende manieren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over ons project op de website

Ga naar website

Volg ons op social

PROJECTEN

Meer projecten in Mens en samenleving

Alle 596 projecten