afbeelding van Mark
Mark Ondernemer

rotterzwam

Van afvalreductie naar voedselproductie

Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert.   

Dat doen wij door lokaal, regionaal en internationaal samen te werken om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken.   

De uitkomst is een breed scala aan producten en diensten rond paddenstoelenproductie, bewustwording en (h)eerlijke snacks op basis van plantaardige eiwitten.

Met 7 awards zijn wij de meest onderscheidden stadslandbouwers van Europa!

Voor bedrijven

Rotterzwam is al ruim vijf jaar actief om kringlopen te sluiten en zoveel mogelijk koffiedik zo hoogwaardig mogelijk te verwerken. Wij halen bij een breeds scala aan organisatie in en rond Rotterdam het koffiedik op. 

Op dat koffiedik kweken wij zwammen en die zwammen bieden wij weer aan aan [bedrijfs]restaurants in en rond Rotterdam. Daarnaast maken wij heerlijke kroketten en bitterballen van deze oesterzwammen.

Maar we kijken ook verder. Zo doen we de komende jaren een experiment met o.a. de universiteit van Wageningen om te kijken wat het effect van kofffiedik is op de bodem.

Voor particulieren

Voor particulieren die interesse hebben in dit fenomeen, hebben wij de rotterzwam-growkit ontwikkeld. Daarmee kunnen zij eigen koffiedik omzetten naar oesterzwammen. Gewoon op je eigen aanrecht. Onze missie is dan ook: alle Nederlanders als #aanrecht-agrariërs.

Workshop

Wil je echt zelfvoorzienen worden in paddenstoelen en grote kweekzakken maken? Tijdens onze workshop laten we je zien hoe je oesterzwammen kweekt op een zelfgemaakte voedingsbodem. Een makkelijk recept waarmee jij voortaan zelfvoorzienend bent op het gebied van paddenstoelen.   

Deze boeiende en actieve workshop duurt een hele dag [7 uur] en start om 10:00 uur (inloop vanaf 09:30 uur met koffie en thee). Met een klein stukje theorie maar vooral veel praktijk. Na een korte introductie over rotterzwam ga je zelf aan de slag. We beginnen met de preparatie van de verschillende grondstoffen. Als dat klaar is, dan is het tijd voor de door ons verzorgde vegetarische lunch. Lees meer: https://www.rotterzwam.nl/page/workshop 

De tweede deelnemer doet mee voor de halve prijs. Wil je gebruik maken van deze aanbieding?Stuur dan een mail naar workshop@rotterzwam.nl

 

 

afbeelding van Mark
Mark Ondernemer

Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en meer plantaardige dan dierlijke eiwitten consumeert.  Dat doen wij door lokaal, regionaal en internationaal samen te werken om de productie van paddenstoelen op lokale reststromen te stimuleren en vergemakkelijken.   De uitkomst is een breed scala aan producten en diensten rond paddenstoelenproductie, bewustwording en (h)eerlijke snacks op basis van plantaardige eiwitten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over deze onderneming op de website

Ga naar website

Volg op social

PROJECTEN

MEER GERELATEERDE PROJECTEN

Alle 333 projecten